Kāds pilsonis Ventspilī izlēmis pie vēlēšanu iecirkņa piedāvāt nopirkt savu balsi, informē Ventspils vēlēšanu komisija.

Tirgošanās gan šim cilvēkam nav beigusies sekmīgi, jo policija to zibenīgi pārtraukusi.

Jau ziņots, ka vēlēšanās ikvienam ir tiesības balsot saskaņā ar savu pārliecību, tāpēc balsu pirkšana un pārdošana ir noziegums.

Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Arnis Cimdars aicinājis iedzīvotājus par balsu pirkšanu vai balsu pirkšanas mēģinājumu nekavējoties ziņot Valsts policijai, nogādājot iesniegumu tuvākajā policijas iecirknī vai zvanot pa tālruni 112 vai 02, vai Drošības policijai, zvanot pa tālruni 67208964 vai sūtot e-pastu uz adresi "dpdd@dp.gov.lv".

Cimdars pastāstīja, ka ir ticies ar Valsts policijas un Drošības policijas vadību, kuri viņam apliecinājuši, ka ir izstrādāts mehānisms, kā operatīvi rīkoties, ja uz tālruni 112 vai 02 saņemts zvans par balsu pirkšanas mēģinājumu.

Vēlētāju tiesības balsot aizklāti aizsargā likums. Krimināllikumā paredzētais sods par balsu uzpirkšanu ir brīvības atņemšana uz laiku līdz trim gadiem, piespiedu darbs vai naudas sods līdz 60 minimālajām mēnešalgām.

CVK priekšsēdētājs arī atgādināja, ka, izejot no vēlēšanu iecirkņa, balsotājs varēs paņemt līdzi jebkuras balsošanas zīmes, tāpēc "uzpircēji" iegādāsies makulatūru, nevis reālu balsojumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: