Pēc divu gadu pārtraukumu Latvijas kausa izcīņas finālā sestdien cīnīsies FK Ventspils futbolist, kas Skonto stadionā tiksies ar Liepājas metalurgu. Mača sākums pulksten 17.

Ventspilnieki un liepājnieka kausa izcīņas finālā tikās arī 2011.gadā, un FK Ventspils komandai šis mačs izvērsās ļoti patīkami. Pirmajā puslaikā Oļegs Laizāns un Ahmeds Abdulataofiks panāca 2:0, bet otrā vidū Ahmeds guva vēl vienus vārtus, faktiski izšķirot mača likteni. Ventspilniek svinēja uzvaru 3:1, tā izcīnot Latvijas kausu piekto un līdz šim pēdējo reizi. No šī kausu ieguvēju sastāvā ierindā joprojām ir vien Eduards Suhanovs un Ahmeds, bet liepājniekiem šādu spēlētāju ir krietni vairāk – Jemeļins (vienīgo vārtu autors), Zirnis, Prohorenkovs, Kalns un Soloņicins, kurš gan savainojuma dēļ pēdējos mačos nav piedalījies.

Šajā sezonā komandas jau vienreiz tikušās, bet šo maču ar lielāku patiku pilnīgi noteikti atceras metalurgi. Latvijas futbola virslīgas spēlē Liepājā FK Ventspils piedzīvoja zaudējumu 1:3... Liepājas metalurgs kausa izcīņas finālā iekļuva, viesos pēcspēles sitienu sērijā pieveicot Rīgas Daugavu. Savukārt ventspilnieki savā laukumā ar 4:0 sagrāva Daugavpils Daugavu.

Liepājas metalurgs Latvijas kausa izcīņas finālā spēlēja arī pagājušajā gadā, kad pēcspēles sitienu sērijā atzina Skonto pārākumu, bet pēdējo reizi pie šīs trofejas klubs tika vien 2006. gadā.

Foto: fkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: