Laikraksta «Ventas Balss» piektdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Dome viesojas 9-stāvu rajonā

Pilsētas pašvaldības vadītāji un speciālisti tiekas ar dažādu rajonu iedzīvotājiem, lai izstāstītu par padarīto un apspriestu Ventspils turpmākās attīstības aktuālākos jautājumus. Trešdien savus jautājumus domniekiem uzdeva Inženieru ielas 9-stāvu māju iedzīvotāji.

Pārventa svin un saņem dāvanas

Rīt Pārventā – atkal svētki. Šajā gadā – jau piekto reizi. Jubilejas pasākumi notiek visu šo nedēļu, tajos iesaistīts rekordliels dalībnieku skaits. Šajos svētkos Pārventa tiks pie sengaidītās dāvanas – jaunas estrādes bērnu parkā Fantāzija.

2.lpp.Viedoklis: „Vienu dienu pirms svētkiem”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Ilona Kursīte.

«Ventspils, tāpat kā daudzas citas pilsētas Latvijā, nosacīti sadalītas divās daļās. Par dalījuma svītru kalpo upe, mūsu gadījumā – Venta. Laika gaitā dalījums cilvēku prātos cieši nostiprinājies: ir Pilsēta un ir Pārventa. Salīdzinot visās jomās, kopš seniem laikiem viena no Ventspils daļām tika uzskatīta un varbūt tiešām arī bija pārāka.»

3.lpp.

Otra lielākā aviobumba likvidēta

Jūrā veiksmīgi uzspridzināta otra lielākā Ventspilī atrastā aviācijas bumba. Deviņstāvu māju iedzīvotāji apgalvo, ka sprādziena vilnis pat sašūpojis viņu mājas.

Latvijā pirmais konteinera tipa datu centrs

Sagaidot 10 gadu jubileju, Ventspils Digitālais centrs sarūpējis sev īpašu dāvanu – Latvijā pirmo konteinera tipa datu centru.

Zivju miltos slēpjas nelegāls imigrants

Ventspils ostā no Marokas ieceļojis kāds nelegāls imigrants, kas divas nedēļas slēpies zivju miltu kravā.

4.lpp.

Pietrūcis darba kultūras

Būvnieki, kas montējuši projekta Kurzemes loks jaunos elektrības stabus, aiz sevis atstājuši lielu nekārtību.

5.-6.lpp. TV programma

7.lpp. Politika. Priekšvēlēšanu gaisotne pilsētā

Politiskās partijas pirms vēlēšanām sarosījušās uz komunikāciju ar vēlētājiem – izplata bukletus, tiekas ar iedzīvotājiem –, bet vēl dažas, vicinot plakātus, lidinās virs Ventspils lidmašīnā un sola ar pērlēm apbērt govis.

8.lpp. Sports. Macuka mērķis – Eiropas čempiona tituls

Eiropas motokrosa čempionātā aizvadīti četri no sešiem posmiem. Izcīnot vienu devīto un trīs otrās vietas, vadībā pēc tiem izvirzījies motokluba Rodeo līderis Toms Macuks. Viņš cer noturēt šo zelta pozīciju arī līdz čempionāta noslēgumam.

Godalgas Baltijas Cīņas sporta spēlēs

Pirmo reizi Latvijas cīņas sporta vēsturē Rīgā norisinājās starptautiskās Baltijas Cīņas sporta spēles, kurās ar panākumiem startēja arī vairāki ventspilnieki.

Dreimane palīdz tikt pie Baltijas sudraba

Jēkabpilī norisinājās tradicionālās Baltijas valstu sacensības vieglatlētikas daudzcīņā. Latvijas valstsvienības sastāvā tajās startēja arī ventspilniece Dace Dreimane, kas palīdzēja mūsu valsts izlasei tikt pie sudraba medaļām kopvērtējumā.

9.lpp. Intervija. Mainās lēni – soli pa solim

Rakstniece KRISTĪNE ULBERGA šogad ieguva Literatūras gada balvu prozā. Žūrijai patika viņas pirmais romāns pieaugušajiem Zaļā vārna. Kristīne jau četrus gadus dzīvo Ventspilī, precīzāk – Tārgalē, kur klausās putnu balsīs un bauda dabas bērnam vajadzīgo brīvību, kas ir daudz svarīgāka par komfortu. Kristīne nevairās no neērtiem jautājumiem un labprāt valkā zempapēžu apavus, jo bieži pārvietojas ar velosipēdu un moci.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: