Jūras ielā 3 šobrīd tiek veikti ēkas siltināšanas darbi. Pašvaldības SIA "Ventspils nekustamie īpašumi" (VNĪ), kā būvdarbu pasūtītājs, veicot kontrolpārbaudi, konstatējis brāķi, ko uzdots pilnībā novērst.

Būvdarbu līgums par Jūras ielas 3 siltināšanu ar SIA "V.S. būve & Co" tika noslēgts šā gada 1.martā. Savukārt atbildīgais būvdarbu vadītājs – Raimonds Kalējs. Martā objektā tika veikti būvlaukuma sagatavošanas darbi, tai skaitā uzstādītas sastatnes, jo būvdarbus sāka ar jumta seguma nomaiņu un, iestājoties siltākam laikam, uzsākta arī fasādes siltināšana.

 

Līdz ar būvdarbu uzsākšanu regulāri tiek veikta arī objekta būvuzraudzība un autoruzraudzība. Turklāt apmestās fasāžu sistēmas tiek sertificētas atbilstoši Eiropas tehniskajām nostādnēm - ETAG 004 un to kalpošanas ilgums pie nosacījuma, ka darbi tiek veikti atbilstoši tehnoloģijai, ir vismaz 25 gadi, tādēļ tehnoloģijas ievērošanai seko līdzi arī šo sistēmu ražotāju kontroles dienesti. Pēc siltināšanas darbu pabeigšanas tiek izsniegts atbilstības sertifikāts.

 

VNI speciālisti jau vairākkārt tika vērsuši atbildīgā būvdarbu vadītāja uzmanību uz nepieciešamību stingri ievērot fasādes siltināšanas tehnoloģiju, jo siltināšanas primārais uzdevums ir siltumenerģijas taupīšana. Diemžēl otrdien, 7.maijā, veicot kontrolpārbaudi, konstatēts, ka fasādes siltināšanas darbi Jūras ielas pusē ir veikti neatbilstoši tehnoloģijai un brāķis ir pieļauts plašākā apjomā. Būvuzņēmējam ir uzdots pilnībā demontēt Jūras ielas pusē esošo siltumizolāciju un to no jauna pārlīmēt.

 

Šajā gadījumā galvenā atbildība par nekvalitatīvi veikto darbu ir jāuzņemas būvdarbu vadītājam, kurš ir nepietiekami kontrolējis siltināšanas darbus Jūras ielā 3. Par pieļauto brāķi un tā novēršanas izmaksām pilnu atbildību nes būvuzņēmējs. Būvuzņēmēja kļūdas un defektu novēršanas darbi netiek apmaksāti.

 

VNĪ par šo būvuzņēmēja pieļauto pārkāpumu informēs arī Latvijas Būvinženieru savienību (LBS) un Latvijas Republikas Ekonomikas ministrijas Būvkomersantu reģistru.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: