Ventspils pilsētas dome nolēmusi piešķirt līdzekļus Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes sagatavošanai un organizēšanai 2013. gadā.

Īstenojot Ventspils pašvaldības attīstības vīziju par daudzpusīgu sporta un aktīvās atpūtas piedāvājumu bērniem un jauniešiem, kā arī ar mērķi parādīt Ventspils pievilcīgo infrastruktūras vidi jauniešu izglītībai, sportam un atpūtai, Ventspils pašvaldība izmantoja iespēju piedalīties Latvijas Olimpiskās komitejas izsludinātajā konkursā „Par tiesībām rīkot Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādi 2013. gadā” un konkursā arī uzvarēja.

 

Atbilstoši konkursa nolikumam pašvaldībai jānodrošina finansējums, kas saistīts ar sacensību organizēšanu, tai skaitā, sacensību vietu nodrošinājums, iekārtošana atbilstoši sacensību noteikumiem un tehniskām prasībām, medicīnas pakalpojumi, atklāšanas un noslēguma ceremonijas sarīkošana, reklāmas pasākumi. Savukārt Latvijas Olimpiskā komiteja sedz izdevumus saistībā ar sacensību tiesāšanu, medaļu un diplomu izgatavošanu.

 

Pašvaldības piešķirtie 128 176 lati tiks izlietoti Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāžu un aprīkojuma uzlabošanai. Būtiskākie ieguldījumi paredzēti jauna vingrošanas, svarcelšanas un vieglatlētikas inventāra iegādei, apgaismojuma remontam boksa zālē, Basketbola halles starpsienu pacelšanas mehānisma remontam, BMX trases tribīņu krāsošanai u.c. Savukārt organizatoriskie izdevumi 50 000 latu apmērā tiks izlietoti reklāmai un publicitātei, atklāšanas un noslēguma ceremoniju norisei, kā arī brīvprātīgo piesaistīšanai.

 

Olimpiādes rīkošana ventspilniekiem dos iespēju klātienē vērot sporta sacensības 17 sporta veidos un piedalīties plašākos valsts jaunatnes sporta svētkos, kuros startēs vairāk nekā 2000 dalībnieki. Turklāt labākie Ventspils sportisti gūtu iespēju startēt savas pilsētas sporta bāzēs, saņemot morālu atbalstu no līdzjutējiem Ventspilī. Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiādes dalībnieku un līdzjutēju viesošanās mūsu pilsētā veicinās uzņēmumu, kas sniedz ēdināšanas, naktsmītņu, tūrisma, drošības, medicīnas u.c. pakalpojumus, apgrozījumu.

 

Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde 2013. gada 13. – 15. jūnijā notiks 26 sporta veidos t.sk. Ventspilī (17 sporta veidos), Liepājā ( 6 ), Brocēnos ( 1 ), Usmā ( 1 ) un Jūrmalā ( 1 ).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: