Ventspils pilsētas dome pieņēmusi lēmumu par atbalstu Rīcības programmai mācīšanas kvalitātes uzlabošanas sistēmas izveidei pilsētas vispārizglītojošajās skolās 2013.-2015. gadam.

Rīcības programmas mērķis ir tuvākajos gados veicināt pedagogu individuālās meistarības pilnveidošanu, kas ietver gan jaunu metožu un tehnoloģiju apguvi un lietošanu mācību darbā, gan efektīvu tradicionālo paņēmienu izmantošanu.

 

Lai skolotājs to veiksmīgi darītu, viņam šīs metodes un tehnoloģijas ne tikai jāpārzina, bet jāprot profesionāli lietot klasē, kā arī nereti jāmaina uzskati par to, kas ir skolēnu mācīšanās rezultāts un kā to iespējams sasniegt. Kopā ar citu metožu un tehnoloģiju lietojumu mācību procesā paredzēts atbalstīt pedagogu darba virzīšanu uz katra skolēna konkrētu rezultātu mācību stundā, kā arī nodrošināt skolotājus ar ekspertu dienestu, kas spēj sniegt pedagogiem profesionālu atbalstu metodisku problēmu risināšanā.

 

Lai veicinātu progresīvu moderno tehnoloģiju izmantošanu vispārizglītojošās skolās, Rīcības programmas ietvaros 2013. gadā paredzēts iegādāties virkni tehnoloģisku ierīču, kuru kopējā vērtībā ir Ls 144 545. Minētā summa sevī ietver:

  • Ls 46 300 multimēdiju aprīkojumam vispārizglītojošajās skolās (32 videoprojektoru un ekrānu, 16 datu kameru iegādei).

  • Ls 61 600 IKT (Informācijas un komunikāciju tehnoloģijas) infrastruktūras izveidei skolu 32 mācību kabinetos.

  • Ls 27 000 multimēdiju aprīkojuma (interaktīvā tāfele, programmatūra, audio sistēma, videoprojektors, portatīvais dators, uzstādīšanas materiāli un darbi) iegādei 10 pirmsskolas izglītības iestādēm.

  • Ls 1 300 datorprogrammu izglītības iestādēs „Zvaigznīte” speciālo grupu audzēkņu redzes korekcijas iegādei.

  • Ls 6 800 programmatūras un elektronisko mācību materiālu iegādei.

  • Ls 1 545 par nodarbību pedagogiem par IKT izmantošanas iespējām konkrētajos mācību priekšmetos vadīšanu.

Pēc Rīcības programmas īstenošanas paredzēts, ka būs ne tikai palielinājusies pedagogu kvalifikācija, bet arī pieaugusi atdeve, ko katrs audzēknis saņem no skolotāja mācību stundas laikā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: