Ventspils pedagogi ieradās Jaunrades namā, lai kopīgā konferencē pārrunātu savas nozares aktualitātes un dalītos pieredzē. Konferences tēma – „Bērna radošuma un intelektuālo spēju attīstība rotaļnodarbībās un ārpus tām”.

Šodien Jaunrades namā norisinājās pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu konference. Tās laikā notika labās prakses piemēru prezentācijas, kur uzstājās piecu pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogi.

 

Vērtīga bija Liepājas Universitātes dr.paed. Ilzes Miķelsones lekcija, kas vēlreiz lika aizdomāties par pirmsskolas izglītības lielo nozīmi cilvēka dzīvē. Profesore akcentēja visu mazā bērna pirmsskolas vecumu, kura laikā tiek likti pamati, veidojas attieksmes un paradumi visai dzīvei. Svarīga ir pirmsskolas skolotāja loma, kas prot ieinteresēt bērnu, pievērst uzmanību apkārtnē esošām lietām un procesiem, atraisa mazā bērna prieku darboties, rosina prasmi analizēt un secināt.

 

Pasākuma ietvaros notika arī izstādes „Radošās idejas – 2013” apskate. Izstādes ekspozīcijās bija apskatāmi skolotāju gatavotie mācību materiāli, ko pedagogi veiksmīgi izmanto mācību darbā.

 

Apskati foto no izstādes un konferences!

 

Konferences galvenais mērķis bija sniegt iespēju pedagogiem dalīties savā pieredzē, kā arī popularizēt sabiedrībā pirmsskolas izglītības iestāžu skolotāju darbu. Konferencē iesaistīto pedagogu audzēkņi jau drīzumā var gaidīt jaunas un atraktīvas nodarbības, kurām idejas smeltas tieši šī pasākuma ietvaros.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: