Ventspils pirmsskolas izglītības iestādēs uzsākti vērienīgi darbi, pēc kuru pabeigšanas pirmsskolas izglītības iestādēs tiks izveidoti jauni sporta laukumi. Šogad moderni bērnu sporta laukumi tiks izbūvēti astoņās izglītības iestādēs.

Jau pagājušajā vasarā tika uzsākti teritorijas rekonstrukcijas darbi trīs pirmsskolas izglītības iestādēs „Eglīte”, „Pasaka”, „Zvaigznīte”, kur tika rekonstruēti celiņi, ieklāts asfaltbetona segums un pie atbilstošas temperatūras paredzēts izbūvēt ap 200 m2 lielus sporta laukumus ar gumijas segumu. Minētos darbus pilnībā paredzēts pabeigt šajā pavasarī.

 

Savukārt 2013. gadā darbi tiek uzsākti vēl piecās citās pirmsskolas izglītības iestādēs – „Vāverīte”, „Zīlīte”, „Rūķītis”, „Margrietiņa” un „Varavīksne”. Lai nodrošinātu audzēkņus ar pienācīgu un laikam atbilstošu sporta bāzi, Ventspils pilsētas dome 22. martā, lēmumā Nr. 61 nolēma piešķirt Ls 101 374 minēto piecu pirmsskolas izglītības iestāžu sporta laukumu rekonstrukcijai.

 

Bērnu sporta laukumiņos jaunie ventspilnieki varēs nodarboties ar dažādām fiziskajām aktivitātēm. Sporta laukumos būs futbola vārti, basketbola grozi, skrejceļš, tāllēkšanas bedre un vieta vingrošanai. Lai rūpētos par izglītības iestāžu audzēkņu ērtu sportošanu, kā arī drošību, sporta laukumus plānots nosegt ar triecienabsorbējošu gumijas segumu.

 

Pirmsskolas izglītības iestādes „Vāverīte” vadītāja Anda Brūkle, par spīti neērtībām, kuras nākas pieciest būvdarbu laikā, atbalsta ideju par jaunu sporta laukumu izbūvi. „Fiziskās nodarbības bērnus aizrauj un interesē. Arī sporta pedagogs labprāt vada bērniem sporta nodarbības svaigā gaisā. Tagad vairs nebūs jāmeklē vieta, kur to izdarīt, bet varēs izmantot mūsu pašu sporta laukumu,” par darbiem izsakās „Vāverīte” vadītāja Anda Brūkle.

 

Jaunie sporta laukumi bērniem sniegs iespēju ne tikai spēlēties rotaļu laukumos, bet jau no agra vecuma trenēties un fiziski sevi attīstīt, lai Ventspilī izaugtu veselīgi un stipri cilvēki. Sporta laukumu izveide ir labs ieguldījums, lai, iespējams, pēc 16 vai vairāk gadiem kāds no tagadējiem pirmsskolas izglītības iestādes audzēkņiem atgrieztos pilsētā ir izcīnītu olimpisko medaļu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: