Šodien Olimpiskā centra “Ventspils” Stadionā tika atklāta Olimpiskā diena Ventspilī. Šāda diena tiek rīkota, lai vairotu jauniešu interesi par sportu un Olimpisko kustību.

Apskati foto no Olimpiskās dienas Ventspilī!

Olimpiskā diena Ugālē!

 

Vienlaicīgi 76 Latvijas Olimpiskās dienas norises vietās pasākums sākās ar Olimpisko rīta vingrošanu, kuras mērķis ir Olimpiskās dienas dalībniekus pamodināt un sagatavot turpmākās dienas aktivitātēm. Izglītības iestāžu audzēkņi piedalījās stafetēs un citās sporta sacensībās, zīmējumu un domrakstu konkursos, kā arī visi kopā izveidoja un fotogrāfijās iemūžinās Olimpiskos apļus pasākuma norises vietās. Olimpiskajā dienā piedalījās arī Ventspils sportisti, kuri piedalījušies Olimpiskajās spēlēs.

 

Olimpiskās dienas norise sākās ar svinīgu Olimpiskā karoga pacelšanu un Olimpisko himnu, ka arī Ventspils pilsētas pašvaldības vadības uzrunu. Pēc tam sekoja Olimpiskā rīta rosme, kuru pārraidīja Radio SWH visā Latvijā. Pēc rīta rosmes Olimpiskā diena stadionā turpinājās ar veiklības stafetēm, kuras notika 5. un 9. klašu grupās, kā arī 10. un 12. klašu grupās, pievienojoties Ventspils Tehnikuma un Ventspils Augstskolas studentiem.

 

Kopvērtējumā par uzvarētāju stafetēs un balvu „Lielo hanteli” saņēma Ventspils 4. vidusskola. Visu skolu komandas saņēma balvas no Ventspils pašvaldības un Latvijas Olimpiskās komitejas, kā arī katrs dalībnieks diplomu no Starptautiskās Olimpiskās komitejas.

 

Pēc apbalvošanas skolēni varēja apmeklēt Olimpiskā centra „Ventspils” sporta bāzes, kurās bija iespējams instruktoru vadībā nodarboties ar sporta aktivitātēm pēc savas izvēles.

 

Organizatori pateicas visiem dalībniekiem par izturību neskatoties un sliktajiem laika apstākļiem un skolotājiem par aktīvu dalību pasākumā, kā arī Basketbola klubam „Ventspils” un Futbola klubam „Ventspils”.

 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: