Sanktpēterburgā Vladimira Kondrašina un Aleksandra Belova kausa izcīņā basketbolā BK "Ventspils" pusfinālā zaudēja Jāņa Strēlnieka pārstāvētajam Sanktpēterburgas "Spartak" ar rezultātu 59:66 un spēlē par trešo vietu šodien tiksies ar Igaunijas čempioniem "Kalev/Cramo".

Turnīra deviņpadsmitais izlaidums ir veltīts 40 gadu jubilejai kopš PSRS izlases uzvaras 1972. gada Olimpiskajās spēlēs Minhenē. Sacensības rīko Kondrašina un Belova vārdā nosauktais basketbola attīstības fonds, kura dibinātāji ir Jevgeņija Kondrašina, Aleksandra Ovčiņņikova un Igors Onokovs. Vietējie žurnālisti ierosinājuši jauno "Spartak" arēnu nosaukt Kondrašina un Belova vārdā.

“Spartak” ventspilniekiem uzspieda aizsardzības basketbolu. Pirmajās divdesmit minūtēs komandas kopā guva tikai 60 punktus, bet Jures Zdovca vadītie Pēterburgas basketbolisti panāca divpadsmit punktu pārsvaru 24:36.

Trešajā ceturtdaļā “Spartak” atrāviens palielinājās līdz septiņpadsmit punktiem 37:54, taču par uzvaru mājinieki vēl nevarēja justies droši. Pēdējās desmit minūtēs ventspilnieki pārņēma iniciatīvu uzbrukumā un atspēlēja lielāko daļu starpības. 82 sekundes pirms finālsvilpes pēc Kaširova piektās piezīmes izdevās pietuvoties četru punktu attālumā 58:62, tomēr galotnē veiksmīgāki bija laukuma saimnieki.

Pirmajā pusfinālā Ainara Bagatska trenētais Ukrainas klubs “Budivelnik Kyiv” pārspēja Armanda Šķēles pārstāvētos Igaunijas čemponus, Tallinas “Kalev/Cramo” ar rezultātu 74:61 (18:19, 17:20, 19:11, 20:11). Šķēle šajā spēlē vēl nevarēja piedalīties. Par rezultatīvāko spēlētāju Aivara Kūsmā trenētajā komandā ar 15 punktiem kļuva Gregors Arbets. Kijeviešu sastāvā Sergejs Gorbenko izcēlās ar 16 punktiem, bet gruzīnu aizsarga Georgija Cincadzes rēķinā 15 punkti.

bkventspils.lv

Foto: bc-spartak.ru

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: