Darba nedēļas sākumā laika apstākļus pārsvarā noteiks zema spiediena ieplakas, kas gan nenesīs daudz nokrišņu, toties naktī uz piektdienu gaidām pirmā rudens vētra.

Ar dienvidu puses vējiem Latvijā ieplūdīs nedaudz siltāks un mitrāks gaiss, līdz ar to nakts laikā daudzviet izveidosies migla. Nedēļas vidus paies bez ievērojamiem nokrišņiem, nedaudz paaugstināsies arī gaisa temperatūras - dienas laikā sasniegs +13...+17°.

Naktī uz piektdienu Latvijai pāri virzīsies neliels, bet ļoti aktīvs ciklons. Ar šo ciklonu būs saistīta pirmā rudens vētra - daudzviet dienvidrietumu vēja brāzmas sasniegs 15-20 m/s, bet piekrastes rajonos dienas pirmajā pusē tās var pārsniegt pat 25 m/s. Šis ciklons visā Latvijas teritorijā atnesīs mērenu lietu, bet atsevišķos rajonos līs stipri; krasas gaisa temperatūras izmaiņas šajās dienās gan vēl nav gaidāmas.

Nedēļas nogalē vējš pakāpeniski pierims, tomēr saglabāsies lietains laiks. Arī gaisa temperatūras pakāpeniski pazemināsies, un dienas laikā gaiss iesils vien līdz +9...+13°.

nra.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: