FIBA Izaicinājuma kausa kvalifikācijā pirmajā mačā smagu sagrāvi savā laukumā piedzīvojusi Igaunijas komandas Tarvas, kuru šajā sezonā pārstāv ventspilnieks Māris Ļaksa.

Tarvas komanda par vietu Izaicinājuma kausā cīnās ar Turcijas klubu Tofas, bet cerības uzvarēt divu spēļu summā laikam jau izsēja pirmajā mačā. Spēlējot savu līdzjutēju priekšā, Rakveres komanda pirmajā puslaikā nonāca zaudētājos 47:56, bet otrajā viesi tikai attālinājās. Galu galā, Igaunijas klubam sagrāve 76:106, kas faktiski ir pārsvītrojis tās izredzes uz iekļūšanu pamatturnīrā.

Māris Ļaksa laukumā pavadīja 28 minūtes, kurās guva astoņus punktus, atdeva četras rezultatīvas piespēles un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas. No Latvijas trio Tarvas komandā veiksmīgākais bija centrs Raitis Grafs, kura rēķinā 12 punkti un sešas bumbas zem groziem, bet Juris Umbraško atzīmējās ar astoņiem punktiem.

Kvalifikācijas maču atbildes spēles notiks 2.oktobrī, bet regulārā sezonā startēs 6. novembrī. BK Ventpils basketbolisti ielozēti C grupā kopā ar Somijas Tampereen Pyrinto un Zviedrijas Norrkoping DolphinsSodertalje Kings. Pirmajā spēlē ventspilnieki savā laukumā uzņems delfīnus.


Foto:fibaeurope.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: