No 1991. gada, kad ANO Ģenerālā asambleja 1. oktobri izsludināja par Starptautisko veco ļaužu dienu, to ar dažādiem pasākumiem atzīmē visā pasaulē.

Tās mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību iedzīvotāju novecošanas problēmām, veco ļaužu dzīves grūtībām, vientuļajiem vecajiem cilvēkiem.

Īpaša nozīme Starptautisko veco ļaužu dienai piešķirta šogad, jo 2012. gads Eiropā veltīts aktīvai novecošanai un paaudžu solidaritātei. Lai pievērstu uzmanību šim gadam, Latvijā darbojas arī vairāki Labas gribas vēstnieki – sabiedrībā cienījami un zināmi cilvēki – Anatolijs Danilāns – Rīgas Stradiņa universitātes profesors un ārsts-gastroenterologs, Kārlis Būmeisters – mūziķis, Inese Zinģīte - veselīga dzīvesveida veicinātāja, Inese Kučinska – Liepājas teātra aktrise, Baiba Rasma Šteina – Tautas deju ansambļa "Zelta sietiņš" vadītāja, Edgars Račevskis –Dziesmu svētku virsdiriģents, kordiriģents, Ventspils centra sākumskolas zēnu koris un solists Miks Laksbergs, kuri apņēmušies, brīvprātīgi līdzdarbojoties, sniegt savu atbalstu Eiropas gada aktivitātēs.


Atzīmējot Starptautisko veco ļaužu dienu, rosinot seniorus aktīvam un veselīgam dzīvesveidam, Ventspils bibliotēkā norisināsies vairāki pasākumi.


Galvenajā bibliotēkā 1. oktobrī plkst. 13.30 – informatīva stunda senioriem par Ventspils bibliotēkas resursiem un pakalpojumiem, plkst. 14.30 pasākums „Dzīvot ilgi un veselīgi”– saruna ar ārstu Guntaru Kukli, bet 1. oktobrī plkst. 18.00 Pārventas bibliotēka aicina uz tikšanos ar Ventspils veterānu sporta aktīvistiem.


16. oktobrī visi interesenti aicināti uz tikšanos Galvenajā bibliotēkā ar Labas gribas vēstnieci, aktīva un veselīga dzīvesveida veicinātāju Inesi Ziņģīti. Būs arī praktiski vingrinājumu demonstrējumi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: