Pie jaunām darbavietām jau tikuši trīs no pagājušās sezonas pieciem basketbola kluba Ventspils leģionāri, no kuriem divi – Tods Abernetijs un Džamars Jangs - palikuši Eiropā, bet Sems Vilards devies peļņā uz Japānu.

28 gadus vecais Tods Abernetijs pievienojies pagājušās sezonas Polijas čempionāta ceturtdaļfinālistiem "Energa Czarni", kurā spēlē vēl viens Latvijas līdzjutējiem labi zināms spēlētājs – lietuvietis Valdas Dabkuss. Amerikāņu saspēles vadītājs BK "Ventspils" pievienojās pagājušā gada rudenī, kad ventspilnieki šķīrās no sava līdera Jāņa Strēlnieka. FIBA Izaicinājuma kausā Abernetijs piedalījās 13 mačos, vidēji gūstot 8,5 punktus un atdodot 3,7 rezultatīvās piespēles. Līdzīgi rādītāji arī Baltijas līgā – 15 spēles, 8,7 punkti un 2,9 piespēles -, bet LBL 18 spēlēs vidēji gūti septiņi punkti un izdarītas 4,2 piespēles.

Pagājušās sezonas ventspilnieku Džamars Jangs sezonu uzsāks Francijas spēcīgākajā divīzijā "Oreleans" komandā. Pagājušajā sezonā šī komanda spēlēja Francijas čempionāta pusfinālā, ar 1:2 piekāpjoties nākamajiem čempioniem "Chalon". Komandas sastāvā šobrīd ir pieci spēlētāji ar ASV pasi, starp kuriem ir arī savulaik Rīgas "ASK" formu valkājušais Dveins Broils. Jangs pagājušajā sezonā bija labākais punktu guvējs BK "Ventspils" rindās visos turnīros, kuros piedalījās komanda. FIBA Izaicinājuma kausā viņa rēķinā 14,4 punkti vidēji mačā, BBL čempionātā vidēji spēlē 14,2 punkti, bet LBL – 15,3.

Vistālāk pārcēlies Sems Vilards (protams, no Latvijas skata punkta), kurš nākamo sezonu nolēmis aizvadīt Japānā. Kopš 2005.gadā Japānā ir divas basketbola līgas un BJ līga, kurā spēlēs arī Vilards, tiek uzskatīta par spēcīgāko no tām. Amerikāņu centrs pievienojies Sendai 89ers, kas ir viena no desmit līgas Austrumu divīzijas komandām. Pagājušajā sezonā tā divīzijā ierindojās sestajā vietā, iekļuva izslēgšanas mačos, kuros gan nospēlēja pagalam dīvaini – vispirms uzvara 79:77, tad zaudējums 38:72, un sezona galā.

Vilards pagājušajā sezonā ventspilnieku rindās Izaicinājuma kausā vidēji mačā guva 4,3 punktus un izcīnīja 4,9 atlēkušās bumbas, Baltijas līgā 7,5 punktiem pievienoja 5,9 atlēkušās bumbas, bet Latvijas čempionātā viņam 8,4 punkti un septiņas bumba pie groziem.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: