Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) rīkotā konkursa "Eiropas Gada pašvaldība 2012" apbalvošanas ceremonija notiks Ventspilī 14. septembrī, apstiprināja LPS pārstāve Ilze Mutjanko.

Ventspilī šī ceremonija notiks, jo šī pašvaldība ir konkursā 1. vietas ieguvēja pilsētu grupā.

Ceremonijas laikā tiks suminātas gan titulus ieguvušās pašvaldības, gan arī Eiropas gada cilvēki - tie ir cilvēki, kurus pašvaldības šī konkursa laikā izvirzījuši šādai nominācijai. Mutjanko pastāstīja, ka svinīgās ceremonijas laikā gaidāmi gan dažādi muzikāli priekšnesumi, gan arī stāstījumi par pašvaldībām un nominācijām izvirzītajiem cilvēkiem, gan arī tiks demonstrētas fotogrāfijas, kas uzņemtas laikā, kad konkursa vērtēšanas komisija devās uz pašvaldībām tās novērtēt.

Ceremonijā uzstāsies gan Rūjienas pūtēju orķestris, gan dažādi Ventspils senioru kolektīvi, gan arī Gulbenes-Druvienas koklētāju ansamblis.

Pašvaldībām, kas ieguvušas titulus, tiks pasniegtas dažādas balvas, piemēram, farmācijas uzņēmums "Grindeks" pasniegs vitamīnus 2000 latu vērtībā, Taipejas pārstāvniecība sarūpējusi 5000 dolāru naudas balvu, saldumu ražotājs "Laima" pasniegs saldumus, bet uzņēmums "Latvijas Valsts meži" pašvaldībām dāvinās koku stādiņus. Savas balvas plāno arī pasniegt Eiropas Komisijas Latvijā sekretariāts un Eiropas Parlamenta deputāte Inese Vaidere.

Arī citām pašvaldībām tikuši dažādi tituli. Ventspils ieguvusi labāko novērtējumu pilsētu grupā, bet novadu grupā labākais bija Gulbenes novads.

Nominācijā "Pašvaldība starppaaudžu sadarbībai" uzvarējušas Jelgavas pilsēta un Alojas novada pašvaldība, tituls "Pašvaldība senioru vērtības celšanai sabiedrībā" piešķirts Balvu novadam un Daugavpils pilsētai, tituls "Pašvaldība veselīgam dzīvesveidam" ticis Liepājas pilsētai un Dobeles novadam, bet nominācija "Pašvaldība Eiropas Savienības vērtību popularizēšanai un iedzīvotāju iesaistei" piešķirta Rīgas pilsētai.

Savukārt Rūjienas, Bauskas, Kuldīgas, Dagdas novada pašvaldības, kā arī Jūrmala un Valmiera tiks pie speciālbalvām kā arī īpašas atzinības par panākumiem konkrētā sfērā.

Turpinot labās tradīcijas, kuras LPS aizsāka, rīkojot konkursu "Sakoptākais Latvijas pagasts", šogad pirmo reizi apbalvos Eiropas gada pašvaldību. Katru gadu šī konkursa tēma mainīsies atbilstoši Eiropas Gada tēmai. Šis gads ir veltīts aktīvai un veselīgai novecošanai un paaudžu sadarbībai.

Konkursu Latvijas Pašvaldību savienība rīko sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā, Izglītības un zinātnes ministriju, Veselības ministriju, Labklājības ministriju un Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: