Septembra beigās paredzēta oficiālā Kurzemes democentra atklāšana, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja nodibinājuma "Ventspils augsto tehnoloģiju parks" (VATP) valdes projektu vadītāja Eva Daigina.

Viņa stāstīja, ka democentrs sastāv no trīs daļām. Pirmā veltīta ar kosmosu saistītajām tehnoloģijām. Tajā izveidoti interaktīvie stendi, kā arī ir iespēja apskatīt dažādus video.

Otrajā daļā ir pieejama informācija par Ventspils Biznesa inkubatora un Kurzemes Biznesa inkubatora uzņēmumiem un to veidotajiem produktiem. Savukārt trešajā izvietoti interaktīvie stendi ar skārienjūtīgiem monitoriem, kas ļauj "pielaikot" dažādas frizūras un "nofotografēties" ar slavenībām.

Centrā pārstāvēti aptuveni 20 uzņēmumi, un tajā var apskatīt visdažādākos to produktus, piemēram, sveču darināšanas komplektu vai vieglā masīvkoka šūnmateriālu "Dendrolight".

Daigina teica, ka galvenā democentra mērķauditorija ir skolēni un studenti. Centra veidotāji vēlas pievērst viņu uzmanību un parādīt, ka, studējot inženierzinātnes, iespējams radīt interesantas lietas.

Kurzemes democentrs darbojies jau kādu laiku, taču tā oficiāla atklāšana paredzēta 26.septembrī. Kā skaidroja Daigina, līdz šim visi interaktīvie stendi tika testēti. Pēc oficiālās atklāšanas centru paredzēts popularizēt plašāk, uzrunājot tieši mērķa grupas, piemēram, skolas.

VATP kopējais plānotais projekta budžets ir 100 040 eiro (70 000 latu), tai skaitā Igaunijas-Latvijas pārrobežu sadarbības programmas finansējums 85 034 eiro (59 000 latu).

Democentrs atrodas Ventspilī, VATP telpās Kaiju ielā 9.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: