Turcijas galvaspilsētā Stambulā noslēgusies šaha olimpiāde, kuras pēdējās kārtas bija veiksmīgas gan Latvijas dāmām, gan kungiem.

Pirms pēdējās brīvdienas latvietes tikās ar kaimiņienēm lietuvietēm un cīnījās neizšķirti 2:2. Zaudējumus pie pirmajiem galdiņiem piedzīvoja Dana Reizniece-Ozola un Laura Rogule, bet Inese Bērziņa un Katrīna Šķiņķe apspēlēja savas sāncenses. Turnīra pēdējā kārtā mūsējām pretī nāca Slovēnijas izlase, kas tika pieveikta 3,5:0,5. Reizniece-Ozola pie pirmā galdiņa prata pieveikt pasaules reitinga otrajā vietā esošo Annu Muzičuku, tāpat uzvaras sagādāja arī Bērziņa un Šķiņķe, bet puspunktu – Rogule.

Olimpiādes kopvērtējumā mūsējās ierindojās augstajā 18. vietā 127 komandu konkurencē. Individuāli vislabāk nospēlēja Reizniece-Ozola un Bērziņa, kuru rēķinā 6,5 punkti, bet Rogulei par puspunktu mazāk.

Kungi pēdējās divās kārtās izcīnīja divas uzvaras. Vispirms ar 4:0 tika nopērta Dominikāna, bet pēc tam ar 2,5 pret 1,5 apspēlēta Peru. Latvijas vīriešu izlase 150 komandu konkurencē finišēja 28. vietā, kas arī nav peļams sasniegums. Izlases līderis Aleksejs Širovs komandai izcīnīja 7 punktus, bet Normunds Miezis 6,5.

Dāmu un kungu ieskaišu kopvērtējumā Latvijai 20. vieta.

Foto: sahafederacija.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: