″Triobet″ kausa izcīņu Liepājā ar panākumu pret Ukrainas ″Mykolaiv″ sākuši BK ″Ventspils″ basketbolisti, kuriem uzvaru 75:72 mača pēdējā sekundē atnesa Ronalda Zaķa precīzs tālmetiens.

BK ″Ventspils″ pirmo sāncensi ″Mykolaiv″ no šīs sezonas trenē Latvijas speciālisti Agris Galvanovskis un Artūrs Štalbergs, turklāt viņi nav vienīgie Latvijas pārstāvji komandā. Ventspilnieki sāka ar Donaldu Simsu, Dāvi Lejasmeieru, Akseli Vairogu, Jāni Timmu un Ronaldi Zaķi laukumā, bet Mykalaiv komandā pretī nāca arī vecie paziņas Mārtiņš Kravčenko un Džošua Meijo (rezervē palika Rinalds Sirsniņš). Rezultātu atklāja viesi, pēc trīspunktu gājiena panākot 3:0, bet BK ″Ventspils″ atbildēja ar sešiem punktiem pēc kārtas.

Nākamajās minūtēs jau krietni veiksmīgāk aizvadīja Ukrainas kluba pārstāvji, kamēr kurzemniekiem, veicot vairākas maiņas, spēles pavedienu uz brīdi pazaudēja. Pēc Meijo tālmetiena un Kalistuss Eziuvuku danka viesi jau bija vadībā 16:9. Atrauties vēl tālāk sāncenšiem ventspilnieki gan neļāva, ceturtdaļu noslēdzot ar septiņiem punktiem pēc kārtas un panākot izlīdzinājumu.

Otro ceturtdaļu ″Mykalaiv″ komanda sāka ļoti iespaidīga, mazāk pieredzējušos BK "Ventspils" spēlētājus drīz vien jau atstājot patālu aiz muguras – 18:32... Uz mirkli ventspilnieki tika tuvāk, taču ukraiņi veica septiņu punktu izrāvienu, tiekot jau 17 punktu attālumā – 41:24. Līdz puslaika beigām ar trim punktiem vēl izdevās atzīmēties Uģim Pinetem, un BK ″Ventspils″ atpūtā devās ar 14 punktu deficītu.

Trešajā ceturtdaļā līdera lomu ventspilnieku rindās uzņēmās Zaķis tiekot pie punktiem gan ar soda metieniem, gan no groza apakšas, gan triecot no augšas. Īsta palīga gan viņam neatradās, turklāt Simsam nācās piesēs uz rezervistu soliņa, jo amerikānis nopelnīja jau trešo piezīmi. Ar maiņām šoreiz ventspilnieku treneriem gan izdevās sameklēt piecinieku, kas varēja gūt arī punktus, un pēc Andreja Gražu groza komanda tika jau līdz 41:51. Arī pirms izšķirošajām desmit minūtēm komandas šķīra desmit punkti – 45:55.

Ceturtdaļa sākās ar Gražuļa pustālo, bet tūlīt pat Meijo bija precīzs no tālās distances. BK ″Ventspils” šāds notikumu pavērsiens gan īpaši nesatrieca, komanda turpināja pakaļdzīšanos un pēc dažām minūtēm lika Galvanovskim prasīt minūtes pārtraukuma – Simss ar tālmetienu sāncenšu pārsvaru samazināja līdz četriem punktiem 56:60. Amerikānis turpināja plosīties arī pēc minūtes, metot precīzi pats un lieliski piespēlējot Gražulim, kas kurzemniekiem ļāva tikt jau viena metiena attālumā 60:62, bet vēl pēc brīža Roberta Štelmahera padotie tika priekšā – 65:64.

Sākoties priekšpēdējai minūtei, komandas joprojām šķīra tikai viens punkts, bet vadība mainījās gandrīz ar katru uzbrukumu. Kad spēlēt atlika 55 sekundes, Vairogs iemeta vienu no diviem soda metieniem, bet tūlīt pat Dveins Mičels izlīdzināja – 68:68. Mačam sekoja arī trillera cienīgs noslēgums. Komandas apmainījās precīziem soda metieniem, bet pēdējam uzbrukumam ventspilniekiem bija 1,6 sekundes. No auta bumbu saņēma Ronalds Zaķis, kurš tūlīt arī izpildīja tālmetienu un bija precīzs – 75:72, BK ″Ventspils″ uzvara!

5. septembrī ventspilniekus gaida apakšgrupas spēle ar Maskavas ″Dynamo″, bet 6. septembrī notiks izšķirošās spēles par vietām.

Basketbola kluba "Ventspils" sastāvs turnīrā: Kārlis Apsītis, Donalds Simss, Andrejs Gražulis, Ervīns Jonāts, Jānis Timma, Dāvis Lejasmeiers, Ronalds Zaķis, Uģis Pinete, Mārtiņš Laksa, Klāvs Šilbergs, Akselis Vairogs un Kendriks Brauns, kurš komandai pievienojies uz pārbaudes laiku līdz 15. septembrim.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: