Jau 48 gadus Latvijā septembris ir dzejas mēnesis, un visā valstī notiek pasākumi, kas popularizē dzeju. Izņēmums nav arī Ventspils.

Piektdien, 14. septembrī, no plkst. 9.00 līdz 13.00 Ventspilī notiks Dzejas dienām veltīts pasākums „Dzeja ielās”, ko organizē Ventspils bibliotēka, Ventspils 6.vidusskola un pašvaldības SIA „Ventspils reiss”.

 

Pasākuma laikā plānots īpašs dzejas autobuss, kura pasažieri būs gan dzejnieki Laimdota Sēle un Arvīds Ulme, gan mūziķi, gan skolēni. Dzejas autobuss apstāsies noteiktās pieturās pilsētā, aicinot klātesošos ieklausīties gan dzejas lasījumos pašu autoru un skolēnu izpildījumā, kā arī muzikālajos priekšnesumos.

 

Pieturas paredzētas dažādās vietās. Vispirms tādās, kas saistītas ar literatūru un mākslu, un arī tādās, kur parasti pulcējas pilsētas iedzīvotāji un viesi. Brauciens sāksies no pilsētas centra autobusa pieturas „Swedbanka”, tad iegriezīsies autoostā, Gāliņciema bibliotēkā, Pārventas bibliotēkā, Ventspils 6. vidusskolā, bet galapunkts paredzēts Rātslaukumā pie Rakstnieku un tulkotāju mājas.

 

Ventspils bibliotēka Dzejas dienu ietvaros jau iepriekš rīkojusi līdzīgus pasākumus pasažieru kuģītī „Hercogs Jēkabs” un Mazbānītī, savukārt pašvaldības SIA „Ventspils reiss” jau vairākus gadus veiksmīgi sadarbojas ar dažādām pilsētas izglītības iestādēm un ar mākslas un kultūras jomu saistītām organizācijām. Sadarbībā ar Ventspils un Kuldīgas muzejiem, kā arī zonālo arhīvu, izveidota izstāde „Par vedējiem, braucējiem un citiem…”, kas aplūkojama Ventspils autoostas uzgaidāmajā zālē.

 

Apskati foto!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: