Kad Latvijā iesākas Dzejas dienas, Pārventas bibliotēkas Baltā zāle ir skanīgākā un iedvesmojošākā telpa dzejai un mūzikai.

11. septembra vakarā pulksten 19.00 Dzejas dienu koncertu šeit sniegs dzejnieks Andris Akmentiņš (1969), nu jau gadu iejuties Ventspils iedzīvotāja lomā. Pa šo laiku izveidojis ģimeni, kļuvis par vēl divu dēlu tēti, kā arī par Ventspils Makšķernieku biedrības aktīvistu, kurš brīvajā laikā sargā Ventspils novada upes no maluzvejniekiem.


„Gads kopš iepriekšējām Dzejas dienām bijis ārkārtīgi spraigs. Tepat blakus nejauši dzirdēju stāstu par 17 gadīgu meiteni, kas sapņojot pamest Ventspili, jo „šeit nekas nenotiekot”. Mani šāda domāšana šokē, jo notikumi rodas paši, kad dzīvo aktīvi, ģenerē idejas un meklē risinājumus. Ja padodas patērētāja domāšanai un attieksmei, tad interesanti dzīvot nebūs nekur, jo ikvienā pasaules punktā piedzīvojumus uz paplātes sagatavo un noliek tikai par taisnīgu un ļoti augstu samaksu,” – stāsta Andris. Šis pārdomas ir tāds sākumpunkts muzikālajai sarunai, kas notiks Pārventas bibliotēkā

Programmā fragmenti no jaunākajiem dzejas un prozas darbiem, kā arī dziesmas ar paša dzejnieka tekstiem un mūziku. „Pirmais koncerts ar jauno ģitāru, tas ir satraucošs notikums arī man pašam”, - piebilst Andris.


Pasākumā joprojām varēs iegādāties A. Akmentiņa dzejas izlasi „Zemeņu blūzs”. Ieeja pasākumā par brīvu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: