Laikraksta “Ventas Balss” otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Simts gadi aizskrējuši nemanot

Valentīnam Veselim vakar apritēja apaļi 100. Viesus no pilsētas domes, Sociālā dienesta, televīzijas un laikraksta viņš sagaida ar smaidu un patiesi gandarīts, tā apliecinot, ka ilgā mūža recepte slēpjas pozitīvajā attieksmē pret dzīvi.

Zagļi apdraud satiksmes drošību

Ventspils novadā šovasar garnadži nozaguši kopumā 89 ceļa zīmes, tādā veidā vietām apdraudot satiksmes drošību.

2.lpp. Viedoklis.“Nost ar inteliģenci”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena .

«Latvijā pēdējos neatkarības gados dažādās ministrijās bijuši visvisādi ministri. Ik reizi, nākot jaunai valdībai pie varas, gadījies pa kādam dīvainim, ko tauta piecietusi, smīkņājot un aprunājot viņu uzvalkus, uzvedību, izteicienus, manieres un arī absolūti nesakarīgās idejas un lēmumus, kurus tautai nācies pildīt.»

3.lpp.

Urnas suņu atstātajām čupiņām

Pilsētas domes sēdē atbalstīts priekšlikums dažādās vietās Ventspilī uzstādīt urnas suņu ekskrementiem. Ieceri plānots īstenot dzīvē jau šogad.

Jauniešiem apgrūtinās grādīgā iegādi

1.septembra svinības Ventspilī pagājušas mierīgi. Policija pieķērusi vien trīs iereibušus nepilngadīgos. Tikmēr Saeima plāno vēl vairāk ierobežot jauniešu dzerstīšanos.

Robežsargi notver kontrabandas kravu

Ventspils pārvaldes robežsargi, 1. septembrī veicot robežpārbaudi kādai no Latvijas uz Zviedriju izbraucošajai automašīnai DAF, atklāja nelegālu kravu ar kontrabandas cigaretēm.

4.lpp.

Demogrāfijas aicinājumi arī Ancē

Plakāts ar apliecinājumu Mēs gribam, lai Ancē(un Latvijā )dzimtu vairāk bērnu atklāts arī Ancē – pagastā, kurā tāpat kā Jūrkalnē, notika pagasta sieviešu aptauja par demogrāfijas jautājumiem.

5.lpp. Bizness. Reģionālās politikas jaunais modelis – attīstības centri

Kā attīstīsies Kurzeme un visa Latvija nākamā ilggadējā plānošanas perioda laikā (2014–2020) un kā gūt mācību un neatkārtot iepriekšējā periodā (2007–2013) pieļautās kļūdas. Vai Latvija varēs ietekmēt Eiropas Savienības reģionālo politiku un izrauties no ES atpalikušo dalībvalstu vidus. Kas mums traucē to īstenot. Par to diskutēja pirmā Kurzemes biznesa foruma dalībnieki. Forums notika pēc Ventspils pašvaldības, Ventspils Augstskolas un Ventspils brīvostas pārvaldes iniciatīvas.

6.lpp. Sports. Futbolistiem grūta uzvara Jūrmalā

Latvijas futbola Virslīgas čempionātā pie piecpadsmitās uzvaras tikuši FK Ventspils spēlētāji. Pateicoties Oļega Žatkina otrajā puslaikā gūtajiem vārtiem, viņi izbraukumā guva grūtu un reizē arī pelnītu uzvaru ar 1:0 pār Jūrmalu.

Dermakiem sudrabs un bronza

Nedaudz negaidīti noslēgušās Latvijas triāla čempionāta ceturtā posma sacensības, kurās spēcīgākajā (Elites) klasē par pārsteigumu sev un visiem pārējiem parūpējās kuldīdznieks Valters Smiltāns, kas apsteidza brāļus Ansi un Arvi Dermakus un izcīnīja pirmo vietu.

Pērlēm otrais Ventspils kauss

Otro gadu pēc kārtas starptautiskajā kērlinga turnīrā Ventspils kauss nepārspētas palikušas Ventspils komandas Pērles spēlētājas, kas piecās spēlēs izcīnījušas četras uzvaras, kā arī reizi cīnījušās neizšķirti.

7.lpp. Fotoreportāža: Pagastu dienas svin 10. jubileju

Sieviešu biedrības Spārni organizētās Pagastu dienas ir gadiem pārbaudīta vērtība, kurā prieku gūst ikviens – gan pagastu ļaudis, kas atveduši citiem parādīt to labāko, kas tiem ir, gan pilsētnieki, kas Brīvdabas muzejā var nobaudīt gardumus, aprunāties ar lauku cilvēkiem, ieskatīties pagastu kultūras dzīvē un nopirkt kādu lauku labumu vai amatnieku darinājumu. Šogad pagastu dienas svinēja savu 10. jubileju, un tai par godu organizatori bija īpaši centušies, lai ikvienam te būtu, ko darboties, baudīt un par ko priecāties. Arī saulīte visus sanākušos un sabraukušos septembra pirmajā svētdienā īpaši lutināja.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: