Tranzītbiznesa uzņēmums AS "Ventbunkers" šī gada pirmajos astoņos mēnešos ir kāpinājis pārkraušanas apjomus par 31%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja "Ventbunkera" pārstāvis Mārcis Krastiņš.

Kā norāda "Ventbunkers" padomes priekšsēdētājs Olafs Berķis, arī turpmāk tiks panākts pārkraušanas apjomu palielinājums, par ko liecina plānoto darbu apmērs septembrī un gada atlikušajos četros mēnešos.

Kopumā šī gada astoņos mēnešos naftas produktu pārkraušanas terminālī pārkrauti gandrīz divi miljoni tonnu naftas produktu. Gaišo naftas produktu pārkraukšanas apjomi, salīdzinot ar analogo periodu iepriekšējā gadā, saglabājušies stabili, bet jaunākie dati par tumšo naftas produktu pārkraušanas apjomu liecina, ka tie ir uzlabojušies par 66%.

Šogad uzņēmums īsteno vērienīgu investīciju programmu, kuras rezultātā ir palielināts kopējais rezervuāru tilpums, kā arī tiks modernizēta viena no sūkņu stacijām.

"Ventbunkers" investīciju programmas ietvaros šogad aktīvi strādāts pie rezervuāru parka Nr.7 rekonstrukcijas pabeigšanas. Šī projekta pirmā posma realizācijas laikā tika demontēti četri vecie mazuta rezervuāri ar kopējo tilpumu 20 000 kubikmetru un to vietā izbūvēti trīs jauni ar kopējo tilpumu 60 000 kubikmetru.

Jau ziņots, ka AS "Ventbunkers" neto peļņa pirmajā pusgadā sasniegusi 1,72 miljonus latu, kas ir par 250% jeb 1,032 miljoniem latu vairāk nekā pērn analoģiskā laika periodā.

Šī gada pirmajos septiņos mēnešos "Ventbunkers" gandrīz uz pusi palielinājis pārkrauto naftas produktu apjomu - šogad pārkrauti 1,8 miljoni tonnu naftas produktu, kas, salīdzinot ar 2011. gada to pašu periodu, ir par 45% vairāk. Mazuta pārkraušanas apjomi šogad ir palielinājušies divas reizes.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: