Olimpiskajās spēlēs Londonā finālsacensībām šķēpmešanā sievietēm izdevies kvalificēties Latvijas rekordistei Madarai Palameikai, bet Sintai Ozoliņai-Kovalei un Līnai Mūzei sacensības beigušās.

Kvalifikācijas norma bija 62 metri, bet Palameika jau ar pirmo piegājienu bija ļoti tuvu tam, lai to sasniegtu – 60.62. Diemžēl uzlabot šo rezultātu neizdevās nevienā no atlikušajiem diviem mēģinājumiem (vēl arī 60.50 un 57.91), tāpēc atlika gaidīt, kādus rezultātus sasniegs A grupas šķēpmetējas. To pašu nācās darīt 20 gadus vecajai Līnai Mūzei, kura labākajā mēģinājumā šķēpu raidīja 59.91 metru tālu.

Sinta Ozoliņa-Kovale sāka ar nesekmīgu mēģinājumu, bet otrajā piegājienā šķēpu meta 58.86 metrus tālu, pietuvojoties labākajam ducim. Ventspilniecei bija rezervē vēl viens metiens, taču tas nesanāca veiksmīgs, tāpēc šoreiz olimpiādē nācās samierināties ar 20. vietu. Vēl nepatīkamāka situācija Mūzei, kas palika tūlīt aiz finālistu skaita – viņai 13. vieta.

Līdz ar to šķēpmešanas finālā 9. augustā no Latvijas pārstāvēm startēs tikai Madara Palameika. Sacensības sāksies pulksten 23 pēc Latvijas laika.

Šovakar ap veinpadsmitiem vakarā kvalifikācijas sacensībās tallēkšanā uzsāks olimpisko spēļu debitante Lauma Grīva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: