Šovasar norisinās starptautiskais mākslas un mecenātisma projekts „Govju parāde Ventspils 2012”. Gotiņas piesaistījušas lielu ventspilnieku un pilsētas viesu uzmanību, tāpēc aktuāls ir jautājums, cik un kuras gotiņas būtu jāatstāj Ventspilī arī pēc „Govju parādes” noslēguma.

Tāpēc Ventspils pilsētas pašvaldība aicina ventspilniekus un pilsētas viesus piedalīties aptaujā Ventspils portālā www.ventspils.lv un nobalsot par to, kuras no "Govju parādes Ventspils 2012" gotiņām, Jūsuprāt, noteikti būtu jāatstāj Ventspilī arī turpmāk. Aptauja atrodama portāla sadaļā „Lielā aptauja” un norisināsies līdz 31.augustam. Katrs balsotājs var nobalsot par vairākām gotiņām.

 

Kā jau iepriekš ziņots, starptautiskā mākslas un mecenātisma projekta „Govju parāde Ventspils 2012“ ietvaros Ventspilī no 30.jūnija līdz pat oktobrim apskatāmas 26 gotiņas, kuras apgleznojuši starptautiski atzīti Latvijas mākslinieki: Aleksejs Naumovs, Gļebs Panteļejevs, Vija Zariņa, Kaspars Zariņš, Jānis Mitrēvics, Helēna un Anna Heinrihsones, Elita Patmalniece, Andris Vītoliņš, Miķelis Fišers, Ivars Drulle, Aigars Bikše, Ginters Krumholcs, Leonards Laganovskis, Andris Prigičevs, Aivars Žukovskis, Mārīte Guščika kopā ar Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātri, mākslinieku kopa „Serde LV”, kā arī Ventspils mākslinieces Mārīte Kluša un Sarmīte Caune.

 

Igaunijas māksliniekus pārstāvēja Merike Estna, Lietuvu – Robertas Antinis, bet Azerbaidžānu – Museibs Amirovs. Gotiņu apgleznošanās piedalījās arī Ventspils jaunieši, Ventspils Augstskolas studenti, sportisti un citas sabiedrībā pazīstamas personības, kā arī ikviens, kurš izvēlējās pielikt roku „Tautas gotiņu” tapšanā.

 

Govju parāde ir vislielākais un veiksmīgākais publiskais mākslas pasākums pasaulē. Govju parādē izmanto stikla šķiedras gotiņas, kuras māksliniekiem ir iespēja brīvi un radoši izpausties, veidojot govju parādes eksponātus. Pēc tam, kad gotiņu eksponēšana ir noslēgusies, norisinās izsole, kurā ikviens, kurš to vēlas, var piedalīties, lai iegādātos kādu no apgleznotajām gotiņām. Izsolē iegūtie līdzekļi tiek novirzīti labdarībai.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: