Divu dienu garumā Piedzīvojumu parka BMX trasē tika aizvadītas sacensības ar Baltkrievijas, Krievijas, Lietuvas un Latvijas sportistu līdzdalību.

Pirmajā dienā sportisti cīnījās par vērtīgajiem Grand Prix Latvija ieskaites punktiem; Ventspilī tika aizvadīts ceturtais no šogad plānotajiem sešiem posmiem. Kopumā uz starta 16 vecuma grupās stājās 150 dalībnieku. No mūsējiem par uzvarētājiem kļuva Rolands Pommers (zēni 10 gadi) un Matīss Priede (jaunieši 17+).

Elites klasē, kur uz starta stājās 12 dalībnieki, par uzvarētāju kļuva Artūrs Matisons (Tālava), otrajā vietā ierindojās Kristaps Vinters (Rīgas Favorīts), bet trešais sporta skolas „Spars” audzēknis Toms Mankuss. Jāatzīmē, ka šajās sacensības nepiedalījās visi trīs Latvijas BMX olimpieši – Māris Štrombergs, Edžus Treimanis un Rihards Veide. Grand Prix Latvija kopvērtējumā pēc četriem posmiem pārliecinošs līderis ir Toms Mankuss.

Otrajā dienā sacensības notika par Olimpiskā centra „Ventspils” sarūpētajām balvām un, lai arī dalībnieku skaits bija mazāks, kā dienu iepriekš, tomēr cīņas tāpat bija ļoti sīvas. Kopumā piedalījās 140 dalībnieki. 

No ventspilniekiem par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Eduards Bučiņš (zēni 6 gadi), Rolands Pommers (zēni 10 gadi), Kristaps Ezītis (krūzeri 12+), Juris Upenieks (krūzeri 30+), Matīss Priede (jaunieši 17+).

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: