Latvijas futbola virslīgas čempionātā zaudējumu izbraukumā piedzīvojuši FK Ventspils futbolisti, ar 0:1 piekāpjoties Skonto komandai un krietni samazinot izredzes uz čempionu titula nosargāšanu.

Ventspilnieku rindās šajā mača debitēja abi jaunpienācēji Tarasovs un Dubra, toties vietu pat uz rezervistu soliņa bija zaudējis jaunais uzbrucējs Kaspars Svārups. Uz tā nebija redzami arī vidējās līnijas spēlētāji Jurijs Žigajevs nu Eduards Suhanovs, kas joprojām nav atlabuši pēc savainojumiem.

Spēli aktīvā sāka mājinieki, astotajā minūtē noorganizējot arī kaut ko līdzīgu bīstamam uzbrukumam, bet aizsargi pie soda laukumā iespēlētās bumbas paguva pirmie.

Ap desmito  minūti jau FK Ventspils pārgāja uzbrukumā, bet līdz sitieniem pa vārtiem tikt neizdevās. Tiesa, 17. minūtes sākumā bumba nonāca Skonto vārtos, taču vārtu guvums netika ieskaitīts – Saito piespēles brīdī bija aizmugurē. Futbola kvalitāti ievērojami ietekmēja spēcīgais lietus, kas lija gan pirms spēles, gan tās laikā, tāpēc bija daudz kļūdu piespēlē, bet tajā pašā laikā varēja arī gaidīt pārsteidzošus notikumu pavērsienus.

26. minūtē pirmo tiešām bīstamo momentu izveidoja Skonto, bet Sato no tuvas distances sisto bumbu ar kāju atvairīja Uvarenko. Ventspilnieki atbildēja ar Smirnova sitienu garām vārtiem, bet tūlīt vēlreiz meistarība bija jādemonstrē Uvarenko, šoreiz atsitot bumbu pēc Sineļņikova sitiena.

Puslaika izskaņā bīstamāk jau uzbruka viesi, tiesa asumi Skonto soda laukumā radās arī ar rīdzinieku vārtsarga Germana Māliņa palīdzību, kurš divas reizes nespēja fiksēt bumbu. Pirmie pie tās abos gadījumos gan bija mājinieku aizsargi, tā neļaujot ventspilniekiem tikt pie atkārtotiem sitieniem.

Otro puslaiku jau aktīvāk uzsāka ventspilnieki, taču  ar sitieniem pa vārtiem joprojām bija, kā bija. 56. minūtē Martiness apspēlēja aizsargu, izdarīja piespēli soda laukumā, bet Turkovs līdz bumbai tomēr neaizsniedzās. Pēc mirkļa iespaidīga atbilde sanāca Skonto, kas beidzās ar trim sitieniem pa FK Ventspils vārtiem, bet precīzi darbojās gan Uvarenko, gan aizsargi, divas reizes izsitot bumbu no tukšiem vārtiem.

Arī pēc šiem uzbrukumiem vairāk uzbrukt turpināja ventspilnieki, bet rīdzinieki atbildēja ar ātriem pretuzbrukiem, liekot krietni pasvīst kurzemnieku aizsardzībai. 71. minūtē Skonto izveidoja ļoti labu un bīstamu uzbrukumu, bet kārtējo reizi komandu glāba Uvarenko. Sāncenšus pabaidīt sanāca arī viesiem, tomēr 83.minūtē pašiem vien nācām bumbu meklēt savā tīklā. Kurakins palaida garām Šabalas piespēli, savukārt kolēģis otrajā malā, kurā šoreiz nezkāpēc bija iegrūsts pussargs Pauļus (rezervē sēdēja Hščanovičs un Timofejevs), nogulēja Labuka ieskrējienu - 0:1...

Pēc zaudētajiem vārtiem ventspilnieki beidzot veica spēlētāju maiņas, laukumā sūtot Žatkinu un Ago, taču milzīgas izmaiņas spēles gaitā tas neieviesa. Tiesa, tieši abi uzmainītie varēja noorganizēt vārtu guvumu. Pret Žatkinu tika pārkāpti noteikumi tieši pie soda laukuma robežās, bet pēc soda sitiena izspēles pa vārtiem uzšaut dabūja gan viņš, gan Ago, taču Skonto aizsargiem izdevās šos sitienu bloķēt.

Tā bija ventspilnieku pēdējā iespēja izglābties no zaudējuma, turklāt neveiksme šajā mača nozīmē arī to, ka krietni sarūk cerības uz čempionu titula nosargāšanu. Krietni būs jāiesvīst  arī, lai vispār tiktu pie medaļām...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: