PIe devītā panākumā Latvijas futbola virslīgas čempionātā tikuši FK "Ventspils" futbolisti, kas viesos ar 2:0 pieveica FK "Jelgava" komandu, tā revanšējoties par zaudējumu pirmajā aplī.

Čempioni spēli sāka bez īpašas iešūpošanās, jo jau pirmais uzbrukums beidzās ar vārtu guvumu. Pēc piespēles no labā flanga bumba soda laukumā nonāca pie Igora Ģilmanova, kurš, neviena netraucēts, sita to vārtos, atklājot savu gūto vārtu rēķinu virslīgā. Ātri zaudētie vārti nepiespieda jelgavniekus pie vārtiem, lai gan, protams, vairāk uzbruka FK "Ventspils". Laukuma saimnieki meklēja iespējas pretuzbrukumos, laiku pa laikam liekot iespringt arī kurzemnieku aizsardzībai.


18. minūtē par tālšāvienu izšķīrās zemgalnieku pussargs Artis Lazdiņš, sagādājot nopietnas problēmas Vitālijam Meļņičenko, kuram tomēr izdevās ar bumbu tikt galā, novirzot to aiz laukuma gala līnijas. Tūlīt pat ar diviem momentiem atbildēja arī ventspilnieki, bet rezultāts nemainījās.

24. minūtē jelgavniekiem bija laba iespēja pretuzbrukumam, taču līdz sitienam pa vārtiem mājinieki netika. 36. minūtē FK "Jelgava" prettrieciens beidzās ar noteikumu pārkāpumu un bīstams soda sitiens pretī vārtiem, taču Kozlovs trieca bumbu spēlētāju mūrī. Ko nepaveica mājinieki, izdarīja viesi. 38. minūtē ventspilnieki tika pie iespējas izpildīt soda sitienu no krietni tālākas distances, taču Igors Cigirlašs raidīja bumbu vārtos – 2:0.

Daudz netrūka, lai arī otrais puslaiks sāktos ar ventspilnieku vārtiem, taču pēc Cigirlaša sitiena tuvēja devītniekā, bumba lidoja vārtiem secen. Citādi otrajā puslaikā nekas būtiski nemainījās – ventspilnieki bumbu kontrolēja un uzbruka vairāk, jelgavnieki centās pārsteigt ar pretuzbrukumiem.

Lielā daudzumā bīstamu momentu gan neveidojās, kas, protams, vairāk uztrauca mājiniekus, kuriem vajadzēja atspēlēties. Tuvojoties mača izskaņai, vairāk uzbrukumā darbojās FK "Jelgava", tiesa sitieni pa vārtiem bija retums. 83. Minūtē komanda izpildīja divus stūra sitienus pēc kārtas, un abas izspēles beidzās ar Oša sitieniem, taču arī viņam pārspēt Meļņičenko nespēja.

Lai gan mājinieki līdz pat pēdējai minūtei centās gūt kaut goda vārtus, FK "Ventspils" futbolisti nosargāja savus vārtus neieņemtus, svinot devīto panākumu sezonā - šoreiz 2:0.

sportacentrs.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: