Šodien p/i „Komunālā pārvalde” un Satiksmes ministrija parakstīs vienošanos par Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējuma piešķiršanu projekta „Valsts 1. šķiras autoceļa P108 - Zvaigžņu ielas posma rekonstrukcija, Ventspilī” īstenošanai.

Ar mērķi uzlabot un sakārtot pilsētvidi, radīt pieejamu un drošu vidi pilsētas iedzīvotājiem un uzņēmumiem ražošanas attīstībai, kā arī nodrošināt komfortablu un drošu satiksmi pilsētas tranzītielās projekta laikā plānots veikt rekonstrukcijas darbus Zvaigžņu ielā, tai skaitā:

  • posmā no Inženieru līdz Riņķa ielai veicama brauktuves seguma izlīdzinošā frēzēšana un jaunas dilumkārtas izbūve;
  • posmā no Riņķa līdz Jēkaba ielai paredzēta brauktuves dilumkārtas izbūve, kā arī segas pastiprināšana;
  • posmā no Tērauda ielas līdz pilsētas administratīvajai robežai paredzēts izbūvēt gājēju - velosipēdu celiņu ar apgaismojumu, kā arī izvietot gājēju drošības barjeras;
  • paredzēts rekonstruēt pilsētas kartes apskates laukumu un izveidot kravas transportlīdzekļu svēršanas laukumu;
  • tāpat, lai uzlabotu satiksmes drošību, paredzēts uzstādīt ceļa zīmju kopni ar informatīvajiem displejiem, kas atspoguļos braucošās automašīnas ātrumu, gaisa un brauktuves seguma temperatūru. Šādi displeji jau ir uzstādīti Kurzemes ielā.

Projekta kopējās izmaksas paredzētas 973`796 LVL apmērā, tai skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums 730`250 LVL (74,99 % no kopējām projekta attiecināmajām izmaksām) un valsts budžeta dotācijas 21`910 LVL apmērā, kā arī Ventspils pilsētas pašvaldības līdzfinansējums 221`636 LVL apmērā.

Tā kā projekta īstenošanu plānots pabeigt līdz 2012. gada beigām un lai iekļautos būvdarbu sezonā, ir jau veiktas būvdarbu un būvuzraudzības iepirkumu procedūras. Līdz ar to, noslēdzot vienošanos ar Satiksmes ministriju par projekta īstenošanu, nekavējoties varēs uzsākt būvdarbus.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: