Olimpiskā centra Ventspils čempionātā hokejā sākušies izslēgšanas mači, un 2. līgas turnīrā jau aizvadītas divas cīņas.

Ļoti spraigi risinājās regulārās sezonas uzvarētāju Rodeo un ceturtās vietas īpašnieku Tornado hokejistu cīņa. Rezultātu pirmās trešdaļas otrajā pusē atklāja viesuļi, turklāt īsā laikā (13 sekundes!) sametot divas ripas – abi trāpījumi Normundam Abakukam. Trešdaļas izskaņā Juris Riekstiņš motobraucējiem vienus vārtus atguva, taču pēc pārtraukuma Artūrs Paegleslans atjaunoja divu vārtu pārsvaru.

Rodeo atbilde bija tiešām iespaidīga – četri vārti pēc kārtas! Pa reizei precīzi bija Viesturs Vinciuns, Rihars Saksons, Edijs Vaitkuss un Edgars Krupičs. Tornado komandai attapties ļāva Kristapa Pāvelsona vārtu guvums vēl šajā periodā, bet trešais jau sākās ar vēl vienu precīzu metienu Paegleskalna izpildījumā, un uz tablo atkal bija neizšķirts – 5:5.

Pēc minūtes Rodeo vadībā izvirzīja Vaitkuss, bet tūlīt pat Krists Pāvelsons vēlreiz izlīdzināja rezultātu. Nākamais vārds jau piederēja viesuļiem, kas nedaudz vairāk par minūti līdz mača beigām tika priekšā 7:6. Motobraucēja centās glābt, kas glābjams un tas tiešām izdevās – pēdējā minūtē hettriku sev un pēcspēles metienus komandā nodrošināja Vaitkuss. Jāpiebilst, ka trīs piespēles viņa brāļa Renāra rēķinā, bet viesuļiem četras reizes asistēja Pāvelsons.

Mača liktenis izšķīrās metienu sērijas otrajā piegājienā, kad vārtus guva Abakuks – 8:7 Tornado labā, bet regulārās sezonas uzvarētāji Rodeo cīņu par 2. līgas zeltu ir beiguši.

Vienkāršāk notikumi risinājās Dundagas un VPP spēlē, kurā arī bija jānoskaidro finālisti un bronzas medaļu pretendenti. Rezultātu mačā atklāja policisti, bet pēc divām trešdaļām ar 3:1 vadībā jau bija viesi. VPP komandai izdevās tikt vienu vārtu attālumā, tomēr mača izskaņā dundadznieki atbildēja ar divām ripām, galu galā svinot uzvaru 5:2.

Policistiem vārti Mārim Božem un Jānim Santenavam, bet Dundagas komandai pa diviem trāpījumiem Edgaram Grinckim un Aldim Vēveriem, viens – Atim Burnevicam.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: