Ventspils bibliotēkā līdz 15. maijam ir iespējams bez maksas izmēģināt e-grāmatu datubāzes „Ebrary eBooks. Ebrary Academic Complete” un „EBSCO eBooks Academic Subscription Collection” angļu valodā.

Ik gadu Ventspils bibliotēka sadarbībā ar Valsts aģentūru „Kultūras informācijas sistēmas” piedāvā saviem lietotājiem iespēju izmēģināt dažādas tiešsaistes pilnteksta datubāzes gan angļu, gan krievu valodā. Datubāzu bezmaksas izmēģinājumu laikā bibliotēkas apmeklētāji var iepazīties ar datubāzu saturu un to, kā meklēt, atlasīt un saglabāt sev nepieciešamo informāciju. Savukārt bibliotēkas administrācijai datubāzu satura un funkcionālo iespēju testēšana, lietotāju viedoklis un atsauksmes, palīdz pieņemt lēmumu par datubāzes abonēšanu.

Pašreiz Ventspils bibliotēkā ir pieejamas divas elektronisko grāmatu datubāzes. Līdz 13. maijam Ventspils Galvenajā bibliotēkā, Gāliņciema bibliotēkā, Ventspils Augstskolas bibliotēkā un Pārventas bibliotēkā ir nodrošināta piekļuve britu kompānijas datubāzei „Ebrary eBooks. Ebrary Academic Complete” versijai, kas satur e-grāmatas un citus izdevumus no apmēram 300 pasaules vadošajām zinātniskajām izdevniecībām: „Elsevier”, „Emerald”, „Sage”, „Wiley”, „Oxford University Press”, „Springer”, „Karger”, „Taylor & Francis”, „Blackwell”, „Royal Society of Chemistry”, „World Scientific Publishing Co.” utt.

Savukārt amerikāņu kompānijas „EBSCO eBooks Academic Subscription Collection” datubāzes bezmaksas izmēģinājums Ventspils bibliotēkas struktūrvienībās būs pieejams līdz 15. maijam. Kolekcijā ir pieejamas vairāk kā 50 000 e-grāmatas dažādās zinātņu nozarēs.

Abās datubāzēs iespējams veikt meklēšanu, lasīt grāmatas tiešsaistē, kā arī izdrukāt vai nosūtīt uz e-pastu daļu grāmatas teksta. Lai lejupielādētu grāmatu savā datorā vai grāmatu lasītāja uz noteiktu laiku, ir nepieciešama programma „Adobe Digital Editions”  un personas  reģistrācija. Abi pakalpojumi ir bezmaksas.

Informācija par datubāzu izmēģinājumiem pieejama Ventspils bibliotēkas tīmekļa vietnē www.biblioteka.ventspils sadaļā „Abonētās datubāzes”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: