Latvijas basketbola kluba "Ventspils" amerikāņu aizsargam Džamaram Jangam, kurš pieķerts automašīnas vadīšanā alkohola reibumā, Ventspils tiesa piemērojusi 600 latu naudas sodu un administratīvo arestu uz piecām diennaktīm.

Tāpat tiesas lēmums paredz Jangam atņemt transportlīdzekļa vadīšanas tiesības uz diviem gadiem, informēja Ventspils tiesas tiesneša palīdze Iveta Kauliņa.

Šo Ventspils tiesas lēmumu 10 dienu laikā vēl iespējams pārsūdzēt.

Kā informēja Valsts policijā, Jangs pie auto stūres atradies, būdams 1,16 promiļu alkohola reibumā. Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss nosaka, ka par automašīnas vadīšanu, ja šofera izelpotā gaisa vai asins pārbaudē konstatētā alkohola koncentrācija asinīs pārsniedz 1,0 promili, bet nepārsniedz 1,5 promiles, piemēro administratīvo arestu no piecām līdz 10 diennaktīm, uzliek naudas sodu no 600 līdz 800 latiem un atņem transportlīdzekļu vadīšanas tiesības uz diviem gadiem. Līdz ar to Jangam tiesa piemērojusi minimālo Administratīvo pārkāpumu kodeksā paredzēto sodu.

Par šo pārkāpumu Jangam naudas sodu plāno piemērot arī BK "Ventspils", jo ar spēlētāju noslēgtajā līgumā ir atrunāts, ko viņš nedrīkst darīt. Tā kā līguma nosacījumi ir konfidenciāla informācija, naudas soda apmērs nav izpaužams, informēja BK "Ventspils" valdes priekšsēdētājs Ralfs Pleinics.

Kā ziņots, Jangs pieķerts automašīnas vadīšanā alkohola reibumā un basketbolistam tiks noformēts administratīvā pārkāpuma protokols.

3. maija vakarā Jangs alkohola reibumā vadīja vieglo automašīnu, ko BK "Ventspils" komanda nodevusi viņa lietošanā.

BK "Ventspils" pilnībā nosoda Janga rīcību un viņam tiks piemērots sods gan atbilstoši kluba iekšējās kārtības noteikumiem, gan Latvijas likumdošanai, vēsta komanda.

Tikmēr pats Jangs nožēlo notikušo un atzīst, ka nav rīkojies atbilstoši profesionāla sportista ētikai.

"Jangs atvainojas "Ventspils" atbalstītājiem, sponsoriem un līdzjutējiem par viņa nepieņemamo rīcību un dziļi nožēlo izdarīto," teikts kluba paziņojumā.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: