17. maijā plkst. 18 „Jūras vārtos” būs iespēja skatīt animācijas filmas visai ģimenei - Chico&Rita, Zuduši sniegā, Austras koka pasaciņu. Kāpēc varde nedziedāja un Blēņu stāsts par vilkiem.

Vakara viesi būs filmu studijas JetMedia producente Inga Prauliņa un kāds no animatoriem, lai klātienē dalītos sava darba meistarības noslēpumos un pastāstītu, kā top animācijas filmas. Varēs noskatīties divas pieaugušajiem un divas bērniem domātas filmas.


Daudzi jau būs dzirdējuši, ka šāgada ASV Kinoakadēmijas Oskara balvai nominācijā Labākā animācijas filma izvirzīta Latvijas filmu studijā JetMedia animēta pilnmetrāžas filma Chico&Rita. Tas ir mīlas stāsts par talantīgo dziesminieku Čiko un skaisto, brīnišķīgo dziedātāju Ritu. Abi jaunie cilvēki pamet dzimto Kubu, lai dotos uz ASV iegūt slavu un atpazīstamību. Kādā zemē, kuru klāj bezgalīgi sniega lauki un kuru grūti pat nosaukt par zemi, jo tur nekas neaug, atrodas neliela mājiņa. Mājiņā, bezgalīgo sniega lauku pašā vidū, dzīvo kāds vīrs. Lai kaut kā piepildītu savas vienmuļās dienas, viņš dodas ķert zivis...Tālāko stāsta atrisinājumu  redzēsiet filmas Zuduši sniegā sižetā. Savukārt bērniem stāstīsim Austras koka pasaciņu. Kāpēc varde nedziedāja un nesen tapušo filmiņu Blēņu stāsts par vilkiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: