Korbera Fonds (Hamburga) sadarbībā ar Rīgas Latviešu biedrības Atbalsta fondu (RLB AF) un Latvijas Vēstures skolotāju biedrību aicina pieteikties 5.- 12. klašu skolēnus ikgadējam vēstures pētniecības konkursam.

Šogad skolēni tiek aicināti iesniegt savus darbus par tēmu emigrācija ar devīzi „Prom no mājām”. Darbus var izstrādāt par emigrāciju 40. gados, pēc pirmā pasaules kara vai par emigrāciju mūsdienās. Darbi iesniedzami līdz aprīlim.

30-40 labāko darbu autori saņems dāvanu kartes grāmatu un skolas piederumu iegādei „Jāņa Rozes” grāmatnīcā, tiks uzaicināti ekskursijā Valsts Prezidenta pilī un saņems Valsts Prezidenta pašrocīgi parakstītas grāmatas un pateicības rakstus no Vēstures skolotāju biedrības noslēguma pasākumā Rīgas Latviešu biedrības namā maija beigās.

Pēc Korbera fonda (Hamburga) iniciatīvas šādu vēstures darbu konkursu organizē 22 valstīs, Latvijā konkurss notiek jau 11. gadu, norāda Aija Kļaviņa līdzšinējā Latvijas Vēstures skolotāju biedrības vadītāja.

Rīgas Latviešu biedrības Atbalsta fonda valdes priekšsēdētāja Mirdza Stirna informē, ka vēstures konkursu katru gadu atbalsta uzņēmēji Ivars Strautiņš, Aivars Smagars, advokāts Andris Grūtups, ASV pilsonis Aivars Slucis, grāmatu izdevniecības „Madris” un „Jumava” u.c.

2011.g. darbus konkursam bija iesnieguši vairāk nekā 200 jauniešu. Īpaši aktīvi ir Latvijas reģionu jaunieši – skolēni no Rēzeknes, Ludzas, Ventspils, Liepājas un arī no Rīgas. Rīgā visaktīvākie ir Franču liceja un Āgenskalna vidusskolas skolēni.

Korbera fonds labākos autorus no katras valsts aicina uz speciālu nometni vēstures interesentiem, kurā skolēni no 22 valstīm iegūst jaunas zināšanas par perspektīvām vēstures izpētes jomā, apmainās ar savu pieredzi un gūst jaunus draugus.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties Latvijas Vēstures skolotāju biedrībā.

Par aktīvu darbību patriotiskajā jomā RBKLVMF valdes priekšsēdētāja Mirdza Stirna šā gada 26. janvārī apbalvota ar Triju Zvaigžņu ordeņa Goda zīmi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: