Kultūras ministrija izsludina pieteikumu pieņemšanu Kultūras ministrijas balvai par jauniešu sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs.

Balvas piešķiršanas mērķis ir apzināt un novērtēt Latvijas bērnu un jauniešu sasniegumus starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs 2011. gadā.

Tā ir vienīgā balva, ar kuru Latvijas valsts atzīmē skolas vecuma jauniešu (10-20 gadi) spilgtākos radošos panākumus un viņu skolotāju ieguldīto darbu. Balva tiek piešķirta par izciliem individuālajiem sasniegumiem un kameransambļu sasniegumiem dažādās mākslu nozarēs. Audzēkņi un pedagogi saņem Kultūras ministrijas Atzinības rakstus un naudas balvas.

Kultūras ministrijas balva jauniešiem par sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs iedibināta 1998.gadā. Balvas saņēmēju vidū bijuši tādi Latvijā un pasaulē atzīti mūziķi kā Vestards Šimkus, Baiba Skride, Elza Leimane.

Pieteikumus apbalvojumiem var iesniegt izglītības iestāžu vadītāji, izglītības programmu vadītāji, studiju un pulciņu vadītāji un ārpus izglītības iestādēm strādājoši pedagogi. Pieteikumi iesniedzami līdz 2012. gada 2. aprīlim Kultūras ministrijā.

Ar balvas nolikumu un pieteikšanās kārtību var iepazīties Kultūras ministrijas mājas lapā un Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļas mājas lapā www.kriic.lv.

Pieteikuma anketas meklējiet šeit http://www.km.gov.lv

Balvas laureātu apbalvošanas ceremonija paredzēta 2012. gada 7. maijā.

Projekta organizatorisko un tehnisko sagatavošanu veic Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra Kultūras un radošās industrijas izglītības nodaļa.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: