23. martā Ventspils Mūzikas vidusskolā ar meistarklasi un koncertu viesosies duets “Solaris Duo” – pianiste Mariama Vardzelašvili /Mariam Vardzelashvili/ no Gruzijas un saksofonists Džoels Dīgerts /Joel Diegert/ no ASV.

Meistarklasi bez maksas varēs apmeklēt ikviens interesents un tā sāksies plkst. 13.00 mūzikas vidusskolas zālē, bet pēc tam plkst.14.00 turpat zālē notiks arī koncerts.

Duets “Solaris Duo” izveidots 2008. gadā un savā pastāvēšanas laikā ar savu dinamisko stilu un daudzveidīgo programmu pārsteidzis publiku visā Eiropā. Dueta repertuārs ir plašs un daudzveidīgs, tostarp tajā iekļauta gan klasiskā mūzika, gan stilizēta tautas mūzika, gan arī laikmetīgā mūzika. Kā sava veida mūziķu vizītkarte ir transkripcijas, ko atzinīgi novērtējuši dažādu starptautisku konkursu rīkotāji.

Kā pēdējos “Solaris Duo” sasniegumus var minēt pērn aprīlī izcīnīto 3. vietu starptautiskajā mūsdienu mūzikas konkursā “Gaudeamus Interpreters”, kas ik pa diviem gadiem tiek organizēts Amsterdamā. Savukārt pērn jūlijā Bangkokā notiekošajā starptautiskajā saksofonmūzikas konkursāJean-Marie Londeix“ Džoels Dīgerts izcīnīja 5. vietu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: