Latvijas futbola čempionāta jauno sezonu ar uzvaru sākuši FK Ventspils futbolisti, kas smagā cīņā ar 3:2 pieveica virslīgas jaunpienācējus Jūrmalas Spartaka futbolistus. Uzvaras vārti Frederiko Martinesa kontā.

Apskati foto!

Virslīgas sezonas atklāšanas maču ventspilnieki aizvadīja mākslīgā seguma laukumā pie 2. pamatskolas, turklāt spēle norisinājās spēcīga, auksta vēja pavadībā. Tas gan nekādus jokus ar komandām neizspēlēja, bet interesantu notikumu mačā tāpat netrūka.

Jau septītajā minūtē pēc ventspilnieku aizsargu nesaprašanās laukuma vidusdaļā viesiem padevās bīstams pretuzbrukums, kas ar precīzu sitienu gan nebeidzās. Arī kopumā puslaika pirmajā pusē bīstamāk uzbruka Spartaks, ar savu neatlaidību nopelnot arī divus vārtus. Abos gadījumos uzdevuma augstumos nebija FK Ventspils aizsargs Vladimirs Bespalovs – vispirms viņu kā stāvošu apskrēja sāncenšu leģionārs Patriks Tvumasi, noorganizējot komandas biedram Hairo Moskeram, bet puslaika izskaņa sita precīzi pats.

Starp abiem vārtiem vēl gan bija Maikla Tukuras precīzais sitiens ar galvu, taču zaudētājos pēc 45 minūtēm tik un tā bija ventspilnieki. Pēc pārtraukuma FK Ventspils nācās vien rādīt čempionu raksturu un glābt spēli. Izdevās, lai gan nervu šūniņas tika patērētas krietni.

Vispirms jau otrā puslaika sākumā, kad viesi izniekoja lieliskas vārtu gūšanas iespējas. Sergeja Podpalija padotie sāka darboties krietni enerģiskāk, tā liekot arī vairāk iesvīst sāncenšu aizsardzībai. 65. minūtē enerģiskie uzbrukumi beidzās ar precīzu Igora Cigirlaša sitienu – pussargs netālu no soda laukuma ar vienu kustību atbrīvojās no sedzēja un tūlīt arī izdarīja sitiena, raidot bumbu vārtu tīklā.

Drīz vien lieliska iespēja radās Eduardam Višņakovam, bet slaidais uzbrucējs bumbu raidīja nedaudz virs vārtu augšējā stūra. Ventspilnieki turpināja uzburt vairāk, bet puslaika vidū jūrmalnieki uzrīkoja divus bīstamus momentus – vienā epizodē Moskera no tuvas distances nespēja trāpīt vārtos, bet otrajā gadījumā pēc Naura Bulvīša tāla sitiena nepārliecinoši nospēlēja Aleksandrs Vlasovs, galu galā bumbu tverot tikai pie pašas vārtu līnijas.

Uzvaras vārtu guvums sanāca visai interesants. Raivis Hščanovičs no auta iemetiena nogādāja bumbu Frederiko Martinesam, kurš ar galvu pameta to tālāk. Nav zināms, kas tā nohipnotizēja sāncenšu aizsardzību, taču viesu spēlētāji tikai bezspēcīgi noskatījās, kā bumba ielec vārtos – 3:2! Pēdējās minūtes ventspilnieki varēja spēlēt skaitliskā vairākumā, jo otro brīdinājumu par pārkāpumu pret Cigirlašu nopelnīja Deniss Tarasovs. Tomēr arī šādā situācija Spartaks centās izraut neizšķirtu, turklāt pāris reizes tikai Vlasova meistarība glāba mājiniekus no nelaimes.

Iespējas bija arī mājiniekiem, taču tās palika neizmantotas. Par laimi, uzvarai pietika ar jau gūtajiem trim vārtiem.

1.aprīlī ventspilnieki viesosies Rīgā pie Skonto, bet 8.aprīlī Ventspils gaidāms pirmais šīs sezonas Kurzemes derbijs – pie mums brauks Liepājas metalurgs.

FK Ventspils – Spartaks 3:2 (1:2)

Ventspils: Vlasovs, Hščanovičs, Smirnovs, Timofejevs, V. Bespalovs, Tukura, Suhanovs, Ignatāns (46. Višņakovs), Cigirlašs, Abdulataofiks (Svārups 66.), Martiness (Badjautdinovs 90.+3)

Vārti: Tukura 33., Cigirlašs 65., Martiness 78.; Moskera 24., Tvumasi 44.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: