Islandes elektroniskās mūzikas apvienības “GusGus” spēcīgo audiovizuālo šovu, kas Latvijas publikai tiks atrādīts jau nākamsestdien, 17. martā Ventspilī, iesildīs pašmāju dīdžejs, mūzikas žurnālists un melomāns – Toms Grēviņš.

GusGus” iesildīs “Radio 101” un Rīgas labāko klubu un ballīšu Dj Toms Grēviņš. Par gaidāmo uzstāšanos Toms piebilst: “Islandes mūzika Latvijā ar katru gadu iegūst aizvien lielāku kulta statusu un šīs zemes mūziķi vienmēr tiek gaidīti ar skaļām ovācijām, visdažādākajos žanros! Spēlēt Dj setu pirms mūziķiem, kuri izdod ierakstus jau gandrīz 20 gadu garumā, ir liels gods! Centīšos patiešām publiku iesildīt gaidāmajai "īstajai ballītei", kādu noteikti "Gus Gus" Ventspilī sarīkos!”

Gaidāmo uzstāšanos Ventspilī padarīs īpašu fakts, ka grupai no jauna pievienojusies harizmātiskā “GusGus” pamatsastāva vokāliste Earth, kas neilgi pirms iepriekšējā albuma “24/7” iznākšanas šo apvienību pameta, lai uzsāktu solo karjeru. Jāpiebilst, ka šī paša albuma “24/7” (2009.g.) ierakstā kā viesmākslinieks piedalījies somu mūziķis Džimijs Tenors (Jimi Tenor), kuru pāris reizes esam redzējuši viesojamies Rīgā un tālajā 1999. gadā arī Ventspilī. Pirms gada “GusGus” izdevuši jaunu albumu - “Arabian Horse”, kura vēsmas mēs varēsim sagaidīt arī nākamsestdien, 17. martā Ventspilī, “Jūras vārtos”.

Uzstāšanās laikā tiek gaidīts arī spēcīgs audiovizuāls šovs, ar kuru “GusGus” patīk priecēt savus fanus jau no grupas pašiem pirmsākumiem. Stephan Stephenesen jeb President Bongo ir fotogrāfs, kurš paralēli darbam pie “GusGus” vizuālā noformējuma, ir arī dīdžejs, kas atbildīgs par daudziem Reikjavīkā notikušiem projektiem: “The elf 19 records store” (1996-1998), "The Heartbeat night" (1998-1999) sadarbībā ar Björk un Mr.Destiny, un neskaitāmām foto izstādēm sākot no 1994. gada. President piedalās arī Reikjavīkas mūzikas festivāla "Iceland Airwaves" programmas veidošanā.

 “GusGus” audiovizuāļi Sigurður Kjartansson un Árni Þorgeirsson, kuri sākotnēji dibinājuši producentu grupu “Celebrator”, vēlāk zināmu kā “Arni and Kinski” ir veidotāji vairākām balvas ieguvušām dažādu produktu reklāmām un video klipiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: