Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāti, saskaņā ar kuriem, saņemot 63,6% balsu, uzvarējis pašreizējais Krievijas premjerministrs Vladimirs Putins, ir izdevīgi Latvijai un Eiropas Savienībai, uzsakta Ventspils mērs Aivars Lembergs.

Šādi Krievijas prezidenta vēlēšanu rezultāti nav izdevīgi tiem spēkiem, kas cenšas nostiprināt Amerikas Savienoto Valstu dominējošo lomu pasaulē. "Pilnīgi skaidri redzamas vairākas tendences. Pirmā tendence ir tāda, ka ļoti nopietni starptautiski spēki darīja visu un arī turpmāk darīs visu, lai destabilizētu situāciju Krievijā, lai Krievijā iestātos jukas un tā rezultātā Krievija tiktu vājināta," norāda Lembergs.

Ventspils mērs uzskata, ka šāda Rietumu politika ir bezatbildīga, "jo visi mēs esam ieinteresēti Krievijas stabilā izaugsmē, iekšējā stabilitātē, Krievijas prognozējamībā, un tādēļ, pēc manām domām, vēlēšanu rezultāti ir ļoti izdevīgi Latvijai, ES un arī pasaulei, bet tie nav izdevīgi tiem, kas cenšas nostiprināt ASV absolūto dominējošo lomu pasaulē ar domu padarīt visas pasaules valstis par ASV kolonijām".

"Es saprotu, ka tie, kas raksta un šausminās par Krieviju, gribēja, lai uzvar [Komunistiskās partijas līderis Genādijs] Zjuganovs un lai Krievijā atgriežas pie varas komunisti. Es esmu citādās domās," piebilda Lembergs. Vienlaikus Ventspils mēram nav šaubu, ka Putins nekalpos ES, ASV vai Latvijas interesēm, kas arī nav Krievijas prezidenta pienākums.

 

Lasi vēl