Visu februāri, līdz pat 2.martam, Ventspils bibliotēkās, atzīmējot Vispasaules drošāka interneta dienu, notiek radoši pasākumi bērniem un jauniešiem Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši.

Šogad Ventspils Bērnu bibliotēka iesaistījusies Latvijas Interneta asociācijas "Net-Safe Latvia" Drošāka interneta centrs un Valsts aģentūras "Kultūras informācijas sistēmas" publisko bibliotēku attīstības projekta „Trešais tēva dēls” organizētajā konkursā bibliotekāriem un bibliotēku darbiniekiem "Radošais pasākums par drošību internetā manā bibliotēkā". Konkursa mērķis – veicināt bibliotekāru radošo aktivitāti, prasmi izglītot bērnus un jauniešus drošā interneta lietošanā, veicināt bērnu un jauniešu lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

 

Konkursi par drošību internetā Latvijas bibliotēkās tiek organizēti jau trešo gadu. Pagājušajā gadā konkursā piedalījās 89 bibliotēkas no visas Latvijas, kopā organizējot vairāk kā 340 radošus pasākumus un aktivitātes, kurās piedalījās vairāk kā 9000 interesentu. Šogad konkursam izvēlēta 2012.gada Vispasaules drošāka interneta dienas tēma: "Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši!".

 

Ventspils Bērnu un Gāliņciema bibliotēku apmeklētāji, iepazīstot interneta vidi un piedaloties minikonkursos, jau aktīvi iesaistījušies februāra pirmajās nedēļās organizētajos pasākumos. Bērnu bibliotēka aicina pieteikt klašu kolektīvus interaktīvam pasākumam par tēmu „Drošība internetā”.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: