Laikraksta «Ventas Balss» trešdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Deg vēsturiska koka vasarnīca

Visu dienu ugunsdzēsēji cīnījās par vēsturiskas koka ēkas glābšanu Vasarnīcu ielā. Iecienīto kafejnīcu Amber Cafe (agrāk Pankoki) liesmas pamatīgi nopostījušas.

«Satversme nav spēkā,» uzskata Smirnovs

Tiesa noraidījusi ekonomista Dmitrija Smirnova prasību par 50 tūkstoš latu lielas kompensācijas piedzīšanu no Drošības policijas par nepamatotu viņa aizturēšanu, kuras rezultātā Smirnovam nodarīts morāls kaitējums.

2.lpp. Viedoklis: „Ne katrs ir tirgonis”, laikraksta “Ventas Balss”

„Nereti veikaliņu īpašnieki, sūkstīdamies par savām biznesa neveiksmēm saka:Nezin, ko tie ventspilnieki grib, nekas viņiem nav pa prātam. Tik maz pircēju, Ventspilī nav iespējams taisīt biznesu. Tur jau tā problēma, ka tirgonim ir jāzina, kas vajadzīgs pircējam. ”

 

3.lpp.

Lai auto darbotos, ar lūgšanu nepietiek

Pilsētnieka pārvietošanās ikdienā lielākoties notiek pa vienu maršrutu – mājas, darbs, iespējams, arī skola un veikals. Ar vienu noteikumu: ja pagalmā novietoto automašīnu ziemā, mīnus grādu temperatūrā, var piespiest darboties.

Bau-How manta izvētīta

Uzņēmuma Bau-How darbinieki valsts garantēto atlīdzību par neizmaksātajām algām varētu saņemt pēc diviem mēnešiem. Savukārt uzņēmuma bijusī vadība vēl nav atmetusi cerības piesaistīt investoru –pārpērkot Bau-How mantu, rūpnīca turpinātu darbu.

 

4.lpp.

Brīvprātīgie palīdz mājas solī

Sociālā riska ģimenēm kopš pagājuša gada pieejama brīvprātīgo palīdzība. Krīzes centrā Paspārne apmācītās personas savus aizbilstamos apmeklē reizi nedēļā.

Ūdeņus sargās sabiedriskie inspektori

Novada pašvaldība ir atbalstījusi Ventspils makšķernieku kluba ieceri izveidot vides inspektoru kustību, kas sabiedriskā kārtā rūpētos par zivju resursu drošību no maluzvejniekiem.

5.lpp. Darbs un nauda. Reversais PVN baida mazos būvniekus

Reversā PVN maksāšanas kārtības ieviešanu būvniecības nozarē, kas stājās spēkā no 2012. gada 1. janvāra, paši celtnieki vērtē neviennozīmīgi. Viedokļu amplitūda svārstās no pozitīvā līdz negatīvajam, bet pa vidu – prognozes, ka reversais PVN neietekmēs būvniecības kompāniju darbību.

Slēpes labāk grib nomāt

Iestājoties īstam ziemas aukstumam, sporta preču veikalos pieaudzis pieprasījums pēc siltā ziemas apģērba, savukārt sporta inventāru ventspilnieki izvēlas nomāt pilsētas sporta bāzēs, nevis pirkt.

 

6.lpp. Sports.Pirmais pārbaudes spēļu cikls noslēdzies

FK Ventspils noslēdzis pirmo gatavošanās ciklu gaidāmajai futbola sezonai. Pārbaudes spēles liecina, ka mūsējie jau tagad ir labā fiziskajā formā un gatavi sasniegt augstus mērķus, jo sešās spēlēs nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu.

Hokejisti turpina cīņu par medaļām

Latvijas bērnu un jaunatnes hokeja čempionātā vairākas spēles aizvadījušas HKVenta 2002 komandas – tās izcīnījušas vairākas uzvaras, vienu pat ar 15:0, kā arī piedzīvojušas divus zaudējumus pret savu sīvāko sāncensi Liepājas Metalurgu.

 

7.lpp. Veselības aprūpe. Lai bērniņam un mammai būtu labi

Ventspils slimnīcas dzemdību nodaļā šogad pasaulē nākuši jau 45 mazuļi. Vecmātes, ārsti ginekologi, pediatri, bērnu māsiņas un sanitāri vienotā komandā rūpējas, lai dzemdības noritētu veiksmīgi un labi būtu gan māmiņai, gan mazulim. Ik gadu nodaļā pasauli ierauga aptuveni 500 jaundzimušo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: