7. februārī jau astoto gadu pasaulē tiek atzīmēta Drošāka interneta diena, kuras mērķis ir vērst uzmanību virtuālās pasaules ietekmei uz sabiedrību.

2012. gada kampaņas devīze „Atklāsim digitālo pasauli kopā... un droši!” uzrunā ikvienu, kurš piederīgs digitālajai pasaulei, neatkarīgi no viņa vecuma vai datora lietošanas prasmju līmeņa. Esam atbildīgi katrs pats par sevi un saviem līdzcilvēkiem.


Vispasaules Drošāka interneta diena tiek atzīmēta arī Ventspils Digitālajā centrā. Dienas gaitā tiks rādīti informatīvi video sižeti par droša interneta tēmu. Ikviens apmeklētājs tos varēs noskatīties un pie Digitālā centra speciālistiem saņemt atbildes uz neskaidrajiem jautājumiem.


Skolām ir būtiska loma skolēnu izglītošanā par to, kā pasargāt sevi un savus tuviniekus no iespējamiem riskiem virtuālajā pasaulē, ar kuriem iespējams sastapties izmantojot datorus, mobilos telefonus, lai komunicētu sociālajos tīklos un spēlētu spēles internetā.


7. februārī plkst. 11.50 Ventspils 2. pamatskolā sāksies Droša interneta turnīrs. Droša interneta tēma tiks izmantota gan diskusijās, gan pildot testus, gan mērojoties spēkiem stafetē. Lai noskaidrotu zinošākos, atjautīgākos un veiklākos, tiks rīkotas sacensības starp skolēniem 5.-6. klašu un 7.-9. klašu grupās. Noslēgumā tiks pasniegtas balvas un būs iespēja noskatīties videofilmiņu.


Ventspils Digitālais centrs atzinīgi novērtē skolotājas Ilzes Grinfogeles iniciatīvu organizēt Droša interneta dienas pasākumu sadarbībā ar Digitālā centra speciālistiem, jo ikviena aktivitāte, kurā skolnieks tiks iesaistīts, liks nopietnāk padomāt un iedziļināties šajos jautājumos.


Strādājot ar jaunajām tehnoloģijām būsim piesardzīgi un zinoši!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: