Sestdien savā laukumā BK "Ventspils" basketbolisti aizvadīs nozīmīgu maču Baltijas Basketbola līgas čempionātā, tiekoties ar turnīra šī brīža līdervienību "Siauliai", kas līdz šim 12 mačos piedzīvojusi tikai vienu neveiksmi.

Vienīgie, kuriem līdz šim izdevies sarūgtināt Šauļu basketbolistus, ir "Kalev/Cramo" komanda, kas savā laukumā papildlaikā svinēja uzvaru 101:94. Starp citu, bet Armanda Šķēles sastāvā.

Arī BK "Ventspils" komanda viesos krietni pamocīja šo Lietuvas klubu, uzvarēja divās ceturtdaļās, taču panākumam nedaudz pietrūka. Pēdējā uzbrukumā ventspilniekiem bija divu punktu deficīts, taču raidīt bumbu grozā nesanāca – 74:76. 18 punktus šajā mačā sameta Džamars Jangs, 17 Mārtiņa Meiera kontā.

Pēdējos mačos BK "Ventspils" spēlētājiem izdevies uzlabot komandas situāciju turnīra tabulā, uzvarot trīs no pēdējām četrām spēlēm. Taču cīņa par labāku vietu turnīra tabulā regulārās sezonas noslēgumā vēl turpinās.

"Baltijas līgā tagad mūs gaida smags periods. Nedaudz ūdeni izlējām sezonas sākumā, tāpēc tagad jācenšas sasmelt visu, cik iespējams. Spēles līmenis uzlabojas, tomēr mūsu uzdevums ir ar katru nākamo maču virzīties augšup kaut vai pa pussolītim. Augt gan katram individuāli, gan kā komandai,” skaidro komandas galvenais treneris Gundars Vētra.

BBL kalendārs BK "Ventspils" ir pateicīgās "izgāztā sasmelšanai", jo no atlikušajiem sešiem mačiem, četri jāaizvada savā laukumā. Bez tikšanās ar Šauļu basketbolistiem sestdien, šomēnes Ventspilī jāuzņem "Juventus" komanda, bet martā savā laukumā gaida divas spēles. Izbraukuma mača solās būt gana smagi – vispirms pie "Rudupis", pēc tam arī pie "Triumph".

Protams, smēliens jāsāk jau šajā sestdienā. Katrā ziņā, pirmajā spēlē pierādījām (nekas, ka ar citādāku sastāvu), ka varam ar šo "Siauliai" sastāvu cīnīties, bet šajā otrdienā pierādījām, ka joprojām varam spēlēt labi. Tas viss jānodemonstrē arī šoreiz. Savukārt līdzjutējiem der atcerēties, ka Šauļu komanda šobrīd ir lielākā leišu elite, kuru klātienē iespējams redzēt Ventspils hallē, tāpēc šoreiz derētu atnākt i savējos atbalstīt, i uz labu kaimiņu komandu paskatīties.

Spēles sākums pulksten 17, bet to tiešraidē būs iespējams vērot arī Sportacentrs.com.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: