Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Ostā rekordliels kravu pieaugums

Šis gads Ventspils ostā sācies ar kravu apgrozījuma pieaugumu par 61%. Neskatoties uz biežo vētru izraisītajām ostas dziļuma problēmām, janvārī pārkrauts vairāk nekā trīs miljoni tonnu kravu.

Polo taranē pašvaldības auto

Satiksmes negadījumā Jūras un Katoļu ielas krustojumā, kurā bija iesaistīts arī pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs, par laimi, cietušas tikai automašīnas.

2.lpp. Viedoklis: „Parādu verdzība”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka

„Ventspils novads, plānojot šī gada budžetu, spiests turpat 300 000 latus ieguldīt komunālās saimniecības uzturēšanā, jo tieši tik liels ir komunālo maksājumu parāds pašvaldībā ar 12 tūkstošiem iedzīvotāju. Tas liek atcerēties kāda ekonomista teikto – bankas, lai cik paradoksāli tas izklausās, vēlas iegūt kontroli pār resursiem, iemānot cilvēkus parādu verdzībā.”

3.lpp.

Spāru svētki lūgšanu namā

Tik auksti spāru svētki, kādi notika Piejūras brīvdabas muzeja Lielirbes lūgšanu namā, ir retums, bet, kad viens darba posms pabeigts, to pieņemts svinēt.

Parādā arī juridiskas personas

Šī gada budžeta plānošanā novada pašvaldība spiesta rēķināties ar krietnu summu, kas jāiegulda komunālās saimniecības uzturēšanā. Komunālo pakalpojumu saņēmēji novada domei ir parādā Ls 285000.

4.lpp. Kriminālziņas. Kā nepalikt ar tukšu kontu

Pērn fiksēti 20 gadījumi, kad uz bankomātiem uzliktas ierīces karšu datu nolasīšanai. Šādi gadījumi bijuši arī Ventspilī.

Brīdina par iespējamu krāpniecību

Pēdējā laikā vairāku Ventspils daudzdzīvokļu māju kāpņu telpās ir parādījušies sludinājumi ar remontu piedāvājumiem.

Uztraucas par izspiegošanas iespējamību

Lielu ažiotāžu sabiedrībā, tai skaitā Ventspilī, sacēlusi Latvijas pievienošanās Viltošanas novēršanas tirdzniecības nolīgumam, kas cita starpā paredz interneta lietotāju izspiegošanu.

5.lpp.

Sals atstāj mājās un piesaldē mēli

Bargais sals skolēnu vecākiem aizvadītās nedēļas beigās lika apsvērt un izvērtēt, vai atvasi sūtīt skolā, vai labāk atstāt mājās. Piektdien, kad sals pieņēmās spēkā, izglītības iestādēs bērnu bija jūtami mazāk.

Pārventā tiek plānots lielveikals

Pārventā varētu būvēt lielveikalu Celtnieku ielā 21. Šī zemes gabala detālplānojuma pirmā redakcija, iespējams, drīz tiks nodota sabiedriskajai apspriešanai.

Ventspils kultūrai piesaista Ivetu Lepeško

Ventspils Kultūras centrā darbu sākusi pazīstamā Latvijas Televīzijas producente Iveta Lepeško, kura daudziem saistās ar ilggadējo Eirovīzijas kūrēšanu.

6.lpp. Sports. Macuka/Palkavnieka duets – ātrākais skijoringā

Rodeo motobraucējs Toms Macuks arī ziemā aktīvi brauc, jo kopā ar tukumnieku Reini Palkavnieku piedalās Latvijas čempionātā skijoringā. Pēc diviem aizvadītajiem posmiem viņi tā spēcīgākajā klasē – Lielajā meistaru – atrodas līderpozīcijās.

Šorttrekisti labo Latvijas un personiskos rekordus

Aizvadītais Eiropas čempionāts šorttrekā mūsu sportistiem varbūt nebija tas veiksmīgākais izcīnīto vietu ziņā, bet uzrādītie rezultāti gan priecē, jo tie liecina par augšupejošu izaugsmi.

7.lpp. Kultūra. Ziedi uzpērk ar savu skaistumu

Pārventas bibliotēkā siltumu ienesušas Ritas Blaževičas gleznas. Izstādes nosaukums – Es puķu dārzā biju...

Mēs. XX gadsimts – vēsture jūtu līmenī

Nu arī Rakstnieku mājā atvērts 12 prozaiķu stāstu krājums Mēs. XX gadsimts.Ventspili grāmatā pārstāv Maira Asare.

Lustīgajiem blumīzeristiem jauns sezona

Ērika Veseļa vadītā blumīzeristu grupa pagājušajā gadā uzstājusies 37 reizes. Muzicēšanas starplaikos omulīgie vīri uzmudrina klausītājus ar

dažādiem stāstiem.  

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: