Eiropas čempionātā šorttrekā, kas notiek Čehijā Mlada Boleslavā, pēdējā sacensību dienā sacensībās 1000 metru distancē labāko rezultātu no latviešiem uzrādīja Jēkabs Saulītis, izcīnot 20.vietu. Visa čempionāta kopvērtējumā no Ventspils sportistiem augstākajā vietā ierindojās juniors Roberto Puķītis - 28.

Saulītis bija vienīgais no Latvijas šorttrekists, kurš 1000 metru distancē spēja pārvarēt priekšskrējienus un iekļūt sacensību ceturtdaļfinālā. Savā priekšskrējienā gan Saulītis ieņēma pēdējo, piekto vietu, bet tā kā neatļauti tika traucēts, kad atradās vadošajās pozīcijās (labāko divniekā), sacensības varēja turpināt to ceturtdaļfinālā. Tajā Jēkabs gandrīz visu slidojumu atradās vadībā, līdz pēdējos divos apļos viņš nolūza, ļaudams sevi apsteigt četriem konkurentiem.

Kopvērtējumā Saulītim 20.vieta, 49 sportistu konkurencē. Atzīstamu sniegumu demonstrēja vakardienas pārsteiguma autors Roberto Puķītis, kurš savā priekšskrējienā zaudēja tikai vācietim Robertam Seifertam un francūzim Tibu Fokonē, kurš vēlāk kļuva arī par Eiropas čempionu 1000 metru distancē. Sudrabs tika holandietim Sjinkie Knegtam, bet bronza krievam Jevgeņijam Kozuļinam. Puķītim, kurš uzstādīja arī jaunu personisko un Latvijas rekordu (Junioru B grupā) – 1:30,017 minūtes -, kopvērtējumā 24. vieta.

Eiropas čempionāta kopvērtējumā (1500, 500 un 1000 metru distancēs) Puķītim 28., bet Saulītim 30.vieta. Absolūtā Eiropas čempiona godā tika holandietis Sjinkie Knegts, otrais vēl viens viņa tautietis Niels Kerstholts, bet trešais pagaišā gada čempions Tibu Fokonē.

Sieviešu 1000 metru slidojumā arī šoreiz labāko rezultātu uzrādīja Evita Krievāne, kurai 26.vieta, bet otrai mūsu pārstāvei Ilzei Urtānei 29.vieta, 37 sportistu konkurencē. Jāatzīmē, ka Urtāne ar katru sacensību dienu uzlaboja savas pozīcijas, jo 1500 metros palika 36.vietā, bet 500 metros 34.Eiropas čempionāta kopvērtējumā Urtānei 35., bet Krievānei 27.vieta.

Par absolūto Eiropas čempioni pārliecinoši kļuva itāliete Arianna Fontana, otrā holandiete Jorien Mors Ter, bet trešā vēl viena itāliete Martina Valcepina.

Kaspars Heisters, laikraksts Ventas Balss, no Mlado Boleslavas 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: