Vairākās Eiropas un Dienvidamerikas valstīs patlaban aiz restēm atrodas un tiesas procesus gaida ap 20 narkokurjeru no Latvijas.

Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvalde informē, ka, sadarbojoties ar citu valstu kolēģiem, izdevies aizturēt desmit personas, kas darbojās starptautiskā organizētā grupējumā, kurš nodarbojās ar narkotiku kontrabandu no Dienvidamerikas uz Eiropas valstīm. Grupējuma organizatori atrodas Āfrikā, bet Latvijā aizturēti Latvijas valstspiederīgie, kas nodarbojās ar narkokurjeru vervēšanu.

Kurjeri galvenokārt esot meklēti paziņu vidū. Par vienu veiksmīgu narkotiku kontrabandas pārvešanas gadījumu kurjeram maksāts līdz 3000 eiro. Savukārt vervētāji par katru atrasto kurjeru saņēmuši ap 500 eiro.

Kurjeri narkotikas pārvadājuši vai nu savā kuņģī, vai arī bagāžā, pārvietojoties ar lidmašīnu.

Jau rakstījām, ka Sanktpēterburgā notiek prāva arī pret 23 gadus veco ventspilnieku Mihailu, kurš Krievijā mēģināja narkotikas ievest no Dominikanas. Bet pirms pāris gadiem ar vairāku kilogramu kokaīna kravu divi ventspilnieki aizturēti Igaunijā. Viņiem kaimiņvalstī piespriesti bargi cietumsodi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: