Pērn darbā iekārtojās 93 600 bezdarbnieku, turklāt 78% no tiem atraduši darbu pēc dalības Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pasākumos, informēja NVA.

Pērn turpināja palielināties ilgstošo bezdarbnieku skaits, kas iekārtojās pastāvīgā darbā, tā 2011.gadā darbā iekārtojās 29 638 ilgstošie bezdarbnieki. Savukārt 2010.gadā darbu bija atraduši 22 345 ilgstošie bezdarbnieki, bet 2009.gadā pastāvīgu darbu bija atraduši tikai 5135 ilgstošie bezdarbnieki.

Tāpat pastāvīgā darbā pērn iekārtojās 18 326 jaunieši bezdarbnieki un 2341 bezdarbnieks pirmspensijas vecumā.

Pagājušajā gadā visbiežāk pastāvīgajā darbā iekārtojušies vienkāršo profesiju pārstāvji, kā arī pakalpojumu un tirdzniecības darbinieki. Darba atrašanā veiksmīgākie pērn bijuši arī kvalificētie strādnieki un amatnieki, proti, tādu profesiju pārstāvji kā celtnieki, šuvēji, atslēdznieki, ēku celtnieki, konditori, namdari, krāsotāji, elektriķi.

Darbu pērn izdevies atrast daudziem iekārtu un mašīnu operatoriem, izstrādājumu montieriem, kuru vidū ir automobiļu un traktoru vadītāji, kokapstrādes operatori, ekskavatoru vadītāji. Tāpat darbu atraduši dažāda veida speciālisti - tirdzniecības pārstāvji, grāmatveži, medicīnas māsas, biroja administratori un citi speciālisti.

NVA direktores pienākumu izpildītāja Vivita Pūliņa uzsver, ka NVA piedāvā daudzus pakalpojumus, kas cilvēkam palīdz paaugstināt konkurētspēju un integrēties darba tirgū, atrast darbu vai kļūt par uzņēmēju vai pašnodarbināto. Ļoti apmeklēti ir konkurētspējas paaugstināšanas pasākumi - īsie kursi, lekcijas, semināri -, kuri sniedz zināšanas, kas noderēs gan darba meklējumos, gan strādājot.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: