Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Jūras lauvas gatavojas startam

Ventspils komanda gatavojas 8. pasaules čempionātam ziemas peldēšanā, kas no 20. līdz 22. janvārim notiks Jūrmalā, Lielupē. Treniņi notiek gan baseinā, gan atklātās ūdenstilpēs – jūrā, Ventā, Engures upē un Būšnieku ezerā.

Eiropas pensionārs dzīvo mierīgi

Jānis Andermanis ir pats pirmais zemnieks Latvijā, kas saņēma Eiropas Savienības maksāto pensiju. Nu tā Ventavas ciema Senleju saimniekam tiek maksāta jau sešus gadus. Andermaņa saimniecību tagad vada meita Baiba.

2.lpp. Viedoklis: “Īsts miers”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Kādas muļķības nav sastrādātas mīļā miera labā? ASV ir izraisījusi neskaitāmus karus, bojā gājuši tūkstošiem civiliedzīvotāju, bērni un sievietes, un tas viss darīts miera vārdā. Mīļā miera labā sievietes dzīvo ar dzērājiem un kaušļiem, bērni apgūst zinības ienesīgās, populārās profesijās, ko viņiem izvēlas vecāki, cilvēki dara darbu, kas nerada prieku un gandarījumu.»

3.lpp.

Zīme neļauj skriet

Šoferi, kas izmanto autoceļu Ventspils–Rīga, ir neizpratnē, kāpēc ātrumu ierobežojoša zīme izvietota taisnā ceļa posmā.

Kālija parka kaitniekam kriminālprocess

Pret TM Security sākts kriminālprocess par nepamatotu vēršanos tiesā, mēģinot panākt Kālija parka maksātnespēju. Tas uzņēmumam var beigties ar uzņēmējdarbības licences zaudēšanu.

Cīņa par arodskolām turpinās

Ir pamats domāt, ka Ventspils Profesionālās vidusskolas modernizācijai paredzēto finansējumu valsts neatņems. Tiekoties ar izglītības un zinātnes ministru, Ventspils mērs Aivars Lembergs norādīja uz sekām, ko var atstāt nepārdomātā reforma, – nākotnē speciālistus ievedīs no ārzemēm, bet latvieši strādās mazatalgotu darbu. 

Pakaras divu bērnu māmiņa

Nedēļas nogalē Pārventā pašnāvību izdarījusi kāda 35 gadus veca sieviete. Bez mammas palikuši divi mazi bērni.

4.lpp.

Uzkritis mazumiņš sniega

Pagājušās piektdienas vakarā arī ventspilnieki beidzot sagaidīja pirmo sniegu. Sētnieki notrauca putekļus sniega lāpstām, sarosījās ielu uzturētāji.

Dala TV ietekmi

Pašlaik Latvijā notiek cīņa par to, kurš manipulēs ar sabiedrību caur zilajiem TV ekrāniem. Divas lielākās Latvijas komerctelevīzijas – LNT un TV3 –, visticamāk, apvienosies, bet Saeimā partijas dala balsis, lai panāktu sev izdevīgu NEPLP jauno locekļu ievēlēšanu.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp. Sports. Otrā kārta veiksmīgāka vīriešu komandai

Ar diametrāli pretējām sekmēm Latvijas frisbija čempionāta telpās otrā posma sacensībās, kas risinājās Pārventas sporta hallē, startējušas mūsu vīriešu un sieviešu komandas. Vīriem izdevās izcīnīt trīs uzvaras, bet sievietes cieta trīs neveiksmes.

Quattro tiek pie pirmās uzvaras

Ventspils 10. kērlinga čempionāta otrā riņķa spēles sākušās ar pirmo pārsteigumu, par kuru parūpējušās Quattrospēlētājas, kas izcīnījušas pirmo uzvaru, ar 8:3 apspēlējot33+ kērlingistes.

7.lpp. Intervija. Lai pienāk klāt un parunā

Jau pagājuši vairāk nekā 10 gadi, kopš notikuma Ventspilī, kas satricināja Latvijas sabiedrību. Jauniešu grupa tika notiesāta par 15 gadus vecā Artūra Brieža slepkavību. Viņu vidū bija arī ANSIS IGARS, kurš pēc teju 11 gadu prombūtnes vairākas dienas bija sastopams Ventspilī. 

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: