Baltijas Basketbola līgas mačā BK "Ventspils" basketbolisti viesos nervozā cīņā pievieca citus kurzemniekus - "Liepājas lauvu" basketbolistus. Šis panākums turnīra tabulā šobrīd ļāvis pakāpties uz trešo vietu.

"Ventspils" pirmajās piecās minūtēs ielaida tikai trīs punktus un panāca desmit punktu pārsvaru, tomēr "Lauvas" spēja atgūties no vājā starta un pat uzvarēt pirmo ceturtdaļu – 21:20. Spēles otrajā ceturtdaļā "Ventspils" krietni pielika aizsardzībā, kas deva rezultātu. Dodoties lielajā pārtraukumā, ventspilniekiem +12 (50:38).

Mājiniekiem vajadzēja tikai sešas minūtes, lai otrā puslaika sākumā likvidētu "Ventspils" pārsvaru un pārņemtu vadību – 55:54. Divas minūtes pirms trešās ceturtdaļas beigām piekto piezīmi nopelnīja 12 punktus guvušais Porziņģis. Pirms pēdējām 10 minūtēm Liepājai minimāls pārsvars – 64:63.

"Ventspils" pēdējās ceturtdaļas ievadā iemeta divus tālos, divreiz precīzi nospēlēja arī groza apakšā un ceturtdaļu sāka ar 10-0 izrāvienu. Liepājnieki atspēlēties centās ar tālmetieniem, taču šāda taktika vēlamo rezultātu nedeva. "Ventspils" Kurzemes derbijā svinēja nebūt ne vieglu, bet tomēr uzvaru - 86:80.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 19 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Artūrs Bērziņš. "Ventspils" ar astoņām uzvarām 14 spēlēs ieņem 3. vietu turnīra tabulā, aizejot garām "Triumph", kam par divām spēlēm mazāk. Līdere ar 11-1 rādītāju ir "Šiauliai". 

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: