Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rīt pīlī īpaša diena

Livonijas ordeņa pils otrā stāva telpu atjaunošana nāk ar vairākiem interesantiem stāstiem, piemēram, par divām mumificētām žurkām un versijām par to, kura no telpām bijusi ēdamistaba, kura – guļamistaba.

Zem vilciena iet bojā cilvēks

Kādam 60 gadu vecam ventspilniekam traģiski beigusies staigāšana pa dzelzceļa sliedēm. Pagaidām nenoskaidrotos apstākļos vīrietis pakļuvis zem lokomotīves un no gūtajām traumām miris.

2.lpp Viedoklis: “Dižens skolotājs”, laikraksta “Ventas Balss” galvenā redaktore Gundega Mertena

«Esmu parāda savam tēvam par dzīvi, bet savam skolotājam par labu dzīvi. Tie ir Aleksandra III vārdi. Vienkāršoti var teikt, ka skolotājs ir cilvēks, kas palīdz iegūt zināšanas. Viljams Arturs Vords teicis, ka viduvējs skolotājs stāsta, labs skolotājs paskaidro, lielisks skolotājs demonstrē, bet dižens skolotājs iedvesmo.»

3.lpp. Ķīlis tracina pedagogus

Tiekoties ar Izglītības pārvalžu vadītājiem, nozares ministrs Roberts Ķīlis licis noprast, ka turpmākajos gados skolotāju skaits būs jāsamazina par sešiem tūkstošiem. Šāds skaitlis šķiet dramatisks.

Gāliņciemā bibliotēkā jauna vadītāja

Šogad Gāliņciema bibliotēkā iepriekšējās vadītājas Larisas Zīvertes vietā sākusi strādāt Iveta Skapste. Viņai padomā jauni pasākumi.

4. lpp. Kriminālziņas. Atgriežas pie aitu lietas

Policija no jauna pievērsusies lietai, kas saistīta ar pērn vasarā Piltenes pagastā nobeigtajām aitām. Patlaban Kriminālpolicija pārbauda, vai notikušajā ir noziedzīga nodarījuma pazīmes.

Automašīnu zādzības mazumā neiet

Ventspilī un novadā pagājušajā gadā reģistrētas sešu automašīnu zādzības, kas ir tāds pats cipars kā iepriekšējā gadā.

5. lpp. Kultūra. Roberts Pētersons – Eirovīzijas pusfinālā

Ar dziesmu She's A Queen Eirovīzijas Nacionālajā atlasē piedalās arī ventspilnieks Roberts Pētersons un viņa īpaši šim notikumam izveidotā mūziķu grupa, kuras dalībnieku pazīstami no televīzijas šova O Kartes skatuve.

Gāliņciemā bibliotēkā jauna vadītāja

Šogad Gāliņciema bibliotēkā iepriekšējās vadītājas Larisas Zīvertes vietā sākusi strādāt Iveta Skapste. Viņai padomā jauni pasākumi.

6. lpp. Sports. Futbolisti gatavojas sezonai

FK Ventspils sācis gatavoties gaidāmajai futbola sezonai. Jau aizvadīti pirmie treniņi, pēc tam sekoja svētku pārtraukums, bet nopietna gatavošanās tiks atsākta 15. janvārī.

Vieglatlēti gatavojas Latvijas čempionātam

Olimpiskā centra Ventspils vieglatlētikas manēžā notika atklātās sporta skolas Spars sezonas atklāšanas sacensības vieglatlētikā C grupas jauniešiem, kas pulcēja vairāk nekā 140 dalībnieku.

7. lpp. Intervija. Skriešanā jau vairāk nekā 30 gadus

AIGARAM MATISONAM, kurš aizvadītajā gadā tika atzīts par Entuziastu sportā kā ventspilnieku simpātija, skriešana ir ne tikai dzīvesveids, hobijs un aizraušanās, bet tagad arī darbs, jo no 1. septembra viņš strādā par treneri sporta skolā Spars

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: