Šovakar pirmo maču FIBA Izaicinājuma kausa Last16 turnīrā aizvadīs BK Ventspils basketbolisti, kas viesos tiksies ar Vācijas pilsētas Oldenburgas komandu EWE Basket.

Oldenburgas klubs pagaidām Izaicinājuma kausa spēlē lieliski, jo regulārās sezonas turnīrā uzvarēja visās sešās spēlēs, divas reizes apspēlējot arī Spānijas ACB līgas klubu ″Fuenlabrada″.

Vienu reizes pret vāciešiem šajā turnīrā spēlēt sanāca arī Mamadi Diane (30 minūtes, 18 punkti), kurš par nākamajiem sāncenšiem izsakās ar cieņu, tomēr piebilst, ka, cīnoties ar pilnu atdevi, ventspilnieki noteikti var cīnīties par uzvaru. Starp citu, Vācijas čempionātā ″EWE Basket″ ir viena no trim komandām, kuru rēķinā ir desmit panākumi 17 mačos, un tas ļauj dalīt 5.-7. vietu.

Kā tipiskā Vācijas klubā, ″EWE Basket″ netrūkst leģionāru – astoņi. Komandā ir pieci amerikāņi, serbs, melnkalnietis un arī Šveicē dzimis vācietis ar Kipras pasi. Pa divciparu skaitlim vidēji mačā gūto punktu ailītē Izaicinājuma kausā ir trim spēlētājiem, trim amerikāņiem. Bobijs Brauns guvis 16,2 (labākais arī piespēlēs 4,5), Adams Čabs 14 (viņam labākais rādītājs pie groziem 7,3ab) un Kenijs Hasbruks 11,2.

Vācijas komanda līdz šim spēlējusi rezultatīvāk par ventspilniekiem - 89 pret 72. Tiesa, nospēlējot uzbrukumā atbilstoši saviem vidējiem rādītājiem, vajadzētu pietikt uzvarai, jo ″EWE Basket″ līdz šim ielaida vidēji 71,3 vidēji mačā (ventspilnieki 70,8). Protams, tie ir tikai skaitļi.

Nākamo spēli BK ″Ventspils″ aizvadīs 17. janvārī savā laukumā pret ″ZZ Leiden″, bet pirmo apli noslēgs Francijā ar maču pret ″Roanne Basket″.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: